MeisterSinger Neo horloge schittert met blauwe-wijzerplaat

MeisterSinger maakt eenwijzer-horloge. Dat is nu nagenoeg bekend. En de slankste en platste van alle eenwijzerige MeisterSinger horloges is de Neo. Het horloge heeft een diameter van 36 mm, een dunne lunette en een lekker retro acryl Hesalite horlogeglas, zodat het lijkt of de Neo in de jaren 50 gemaakt werd. Maar niets is minder waar. Het is een horloge van nu, met een trendy nieuwe kleur wijzerplaat: zonnestraalgeslepen blauw.

MeisterSinger Neo- Blauw- NE908N-870De grondlegger van het jonge merk (MeisterSinger bestaat nog maar 15 jaar) is Manfred Brassler. Hij ziet nauwkeurig toe op de ontwikkeling van zijn merk. De nieuwe Neo is opnieuw vormgegeven om het horloge een nog moderne aanblik te geven. De urenmarkeringen, die voorheen van het type Baskerville waren (zie de foto hieronder), zijn nu in het lettertype Sans Serif Helvetica vormgegeven, een helder, feitelijk cijfer dat al sinds de jaren 60 succesvol is. Ook het logo is opnieuw vormgegeven en heeft als basis het recentere lettertype Meta Serif. De Neo lijkt daardoor wat op de No. 01, MeisterSingers allereerste eenwijzerhorloge.

meistersinger-oude-model-neo

Het nieuwe ronde datumvenster neemt de vorm van de kast aan en heeft een datum in een contrasterende kleur. Verder is de Neo ongewijzigd, met een hoogte van 9,7 mm. dankzij het dunne plastic horlogeglas. De achterzijde is dicht maar mooi met reliëf bewerkt, waardoor voor én achterkant je tegemoet stralen. De matching band – die volgens het quick change systeem gemakkelijk zelf te wisselen is, maakt het geheel mooi af

De Neo is er als quartz-model en als automaat. In de laatste zit een ETA 2824-2 of Sellita SW 200-1 automatisch uurwerk, met 38 uur gangreserve. De kast is van staal, met een geschroefd kastdeksel. Er zijn varianten in ivoor, zwart, zonnestraal zilver en zonnestraal saffierblauw. De Neo Q, is de quartz-uitvoering, met een  ETA F06111 quartz-uurwerk. De kleurmogelijkheden hier zijn: wit, zonnestraal zwart, zonnestraal zilver en zonnestraal hemelsblauw. Ook hier geen zenuwachtige secondewijzer – zulke kleine tijdseenheden doen er niet toe bij MeisterSinger, maar wel een wijzer die rustig de uren laat verstrijken, net zo smooth als de mechanische zuster. Ook bij de quartz-versie is de typografie veranderd, maar toch weer anders dan bij de automatische versie. De indexen zijn hier opgelegd en niet gedrukt, zoals bij de automaat. Er is zelfs een versie met gouden cijfers en een bijpassende gouden wijzer.

MeisterSinger-neo-Q-wit
Prijzen: € 998 voor de automatische Neo en € 549 voor de quartz Neo Q.

Kijk voor meer informatie op www.meistersinger.com