De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood

De P3C/04 - Red Carbon met een band als een stoelriem

De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood

Stoelriemen vast! De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood dankzij vele rode details waaronder een band gemaakt van dezelfde stof waar veiligheidsriemen voor raceauto’s van worden gemaakt. De P3C/04 – Red Carbon oogt dan ook als een GT-racer.

Vorig jaar presenteerde SevenFriday de P3C/02 Racer III. En met dat horloge was iets bijzonder praktisch aan de hand. Deze zwarte creatie was namelijk het eerste horloge van het merk met een waterdichtheid van 100 meter. Met andere woorden, universeel inzetbaar voor dagelijks gebruik, maar ook vakantie-proof en klaar voor een robbertje sport. Iets wat je eigenlijk vanaf het eerste begin verwachtte van een SevenFriday. Het uiterlijk beloofde robuustheid, maar schoot op enkele punten dus wel wat tekort.

De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood

De naam is dan wel Red Carbon, maar er is geen rood koolstofvezel gebruikt, alleen zwart

De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood en zwart

De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood

SevenFriday P3C04 Red Carbon in een inspirationele en toepasselijke omgeving

De P3C/02 Racer III van vorig jaar had een kast van zwart staal. De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood. Niet omdat de kast van de P3C/04 – Red Carbon is gemaakt van rood carbon. Maar vanwege de vele rode details uit de racerij. Komen we zo nog op. Nu eerste de kast. Die is niet volledig gemaakt van koolstofvezel. De 47,6 mm brede, 47mm lange en 15mm dikke, driedelige kast is namelijk voor het leeuwendeel gemaakt van zwart PVD staal. En gelukkig net als de Racer van vorig jaar tot 100 meter waterdicht. De bezel in de ring onder het mineraal glas aan de wijzerplaatzijde zijn wel overigens wel van carbon. Het weefpatroon van het lichtgewicht race-materiaal zijn overduidelijk aanwezig. Net als de rode accenten in kunsthars, de rood gelakte geschroefde kroon en natuurlijk de opvallende band.

Als een oersterk racegordel

De band van de nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood door de band gemaakt van veiligheidsgordelmateriaal van wedstrijdsterkte. De band is een constructie die bestaat uit semi-mat kalfsleer en rode nylon veiligheidsgordel. En het gele SevenFriday-logo is een UV-print.

De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood

Het horloge kan ook om de rechter pols gedragen worden…

Mechanische animatie

De wijzerplaat is in vier lagen geconstrueerd en de bronskleurige wijzerplaatring heeft een geborstelde zonnestraalafwerking. De zone van 40 tot 60 minuten op de wijzerplaat valt op in helder rood. De opgelegde indexen op 12, 4 en 8 uur zijn gevuld met witte lichtgevende massa. En onder de wijzerplaat die uit 4 lagen bestaat, tikt het automatische kaliber Miyota 82S7 dat 40 uur gangreserve realiseert. Natuurlijk is het balanswiel zichtbaar voor extra mechanische animatie.De nieuwe carbon SevenFriday kleurt rood

Echtheid gegarandeerd

SevenFridays nieuwe rood/zwarte racehorloge met NFC-chip waarmee het geregistreerd wordt en de echtheid wordt gegarandeerd, is verkrijgbaar via www.sevenfriday.com en via de officiële verkooppunten. De prijs van de P3C/04 – Red Carbon op de officiële site is CHF 1.547. Dat is dus een klapje duurder dan een volledig stalen P-serie en dat komt door de aanwezigheid van carbon. Lichtheid komt met een zwaardere prijs. Maar dat weet iedere coureur.