De historisch verantwoorde Longines Heritage Skin Diver

Geïnspireerd door een jaren ‘50 Nautilus

Longines Heritage Skin Diver

Waar haalt Longines de mosterd vandaan? Uit de eigen archieven zo blijkt uit de alsmaar uitdijende Heritage-collectie. De historisch verantwoorde Longines Heritage Skin Diver bijvoorbeeld is gebaseerd op de Nautilus 6921 uit de late jaren ’50.

Vintage en vooral gebruikte Longines Skin Diver

Vintage en vooral gebruikte Longines Skin Diver

De historisch verantwoorde Longines Heritage Skin Diver heeft de looks van een jaren ’50 duikhorloge met een modern randje. En dat moderne randje is minder scherp dan het origineel vanwege de verbeterde productie- en afwerkingstechnieken. Plus natuurlijk het feit dat in de jaren ’50 een duikhorloge een puur functioneel instrument was en een moderne retro-duiker vandaag de dag, vooral een ornament is. Als uitgangspunt voor de Skin Diver heeft Longines de Nautilus 6921 genomen. De Nautilus was een met een kastmaat van 40 mm een reus toen deze werd gepresenteerd, maar om de moderne man te behagen heeft Longines het 2018-eerbetoon een 42 mm kast gegeven. Die 42 mm ogen en dragen trouwens groter want de rechte en lange bandaanzetten zijn flink te noemen.

De voorvader van de Longines Heritage Skin Diver heet Nautilus 6921

De voorvader van de Longines Heritage Skin Diver heet Nautilus 6921

Gebold en voorverouderd

Een ander kenmerk van de historisch verantwoorde Longines Heritage Skin Diver is de grote kroon. Het ontwerp blijft trouw aan de Nautilus 6921 door af te zien van kroonbeschermers. De geschroefde kroon draagt bij aan de waterdichtheid tot 300 meter. Geheel in stijl met het historische model heeft de nieuwe Skin Diver die 2.510 moet kosten, een zwarte wijzerplaat met beige cijfers en indexen waarover wijzers draaien in dezelfde kleur die verouder tritium moeten voorstellen. Het gewelfde saffierglas herinnert aan het uiterlijk van acrylkristallen op vintage horloges, maar is gelukkig nu wel krasbestendig. Behalve dat gewelfd glas ouderwets oogt, geeft een ook een fraai effect wanneer er onder een hoek naar de wijzerplaat wordt gekeken; visueel voer voor liefhebbers.

Voor elke gelegenheid

42 mm Longines Heritage Skin Diver

42 mm Longines Heritage Skin Diver

Omdat de bij iedere outfit gedragen moet kunnen worden en niet slechts bij een duikpak, heeft Longines drie banden in de ‘aanbieding’: een bruine leren band, een gevlochten stalen band en een zwarte rubberband.

Verscholen modificaties

Het uurwerk gaat geheel verscholen achter een geschroefde achterkant met een gravure van een duiker met een speer. Het automatische kaliber L888, een zwaar gemodificeerde ETA 2892, tikt met 25.500 vibraties per uur en heeft 65 uur gangreserve.