G-Shock Frogman 35th Anniversary Limited Edition

Geenwijzer Woensdag is gelimiteerd en volledig digitaal

G-Shock Frogman Limited Edition GWF-D1000 cover

Toen G-Shock twee jaar geleden de GWF-D1000 introduceerde, kwam dat horloge met een professioneel extraatje namelijk het ISO 6425 certificaat. Ook de nieuwe G-Shock Frogman 35th Anniversary Limited Edition GWF-D1000 is door die certificering een professioneel duikhorloge. Gelimiteerd tot 350 stuks en dus ook een verzamelaarsobject.

De luxueus verpakte G-Shock Frogman Limited Edition GWF-D1000 is voer voor verzamelaars; 350 stuks om precies te zijn

De luxueus verpakte G-Shock Frogman 35th Anniversary Limited Edition GWF-D1000 is voer voor verzamelaars; 350 stuks om precies te zijn

 

Dat de G-Shock dit jaar 35 wordt is waarschijnlijk iedereen wel duidelijk. Dat betekent natuurlijk niet dat we niet steeds opnieuw verrast zijn met elke nieuwe jubileumeditie. Dus ook de G-Shock Frogman 35th Anniversary Limited Edition wordt met enthousiasme ontvangen al was het maar vanwege de serieuze inborst van het horloge. Dankzij de nauwkeurige dieptemeter en het kompas dat zelfs in gekantelde positie werkt, is het horloge het ideale hulpmiddel in extreme omstandigheden en het ISO 6425 certificaat maakt dat nog eens extra duidelijk.

G-Shock Frogman Limited Edition GWF-D1000

G-Shock Frogman 35th Anniversary Limited Edition GWF-D1000

Professionele eigenschappen

De Frogman GWF-D1000 is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de Frogman-horloges, met aan boord drie nauwkeurige sensoren die de waterdiepte, temperatuur en kompasrichting meten. Het horloge is ontworpen voor gebruik in de meest extreme omstandigheden, waaronder reddingsoperaties van de marine. Een brede selectie professionele features, waaronder een getijdengrafiek die de tijden van hoog- en laagwater weergeeft, en een log memory-functie die duikactiviteiten bijhoudt (duiktijd, maximale waterdiepte en laagste watertemperatuur) maken van de Frogman een serieus stukje duikapparatuur. Ook beschikt de GWF-D1000 over een alarm dat waarschuwt wanneer je te snel naar de oppervlakte en heeft het horloge krasbestendig saffierglas en is de band versterkt met carbonvezels. Het horloge heeft verder grote drukkers die – zelfs met handschoenen aan – eenvoudig te bedienen zijn.

Genummerd en met een duikmes

Wie de speciale 35th Anniversary G-Shock Frogman Limited Edition GWF-D1000 koopt, krijgt daar een fraai duikmes bij

Wie de speciale G-Shock Frogman 35th Anniversary Limited Edition GWF-D1000 koopt, krijgt daar een fraai duikmes bij

Maar goed, de G-Shock Frogman 35th Anniversary Limited Edition mag dan een professioneel duikhorloge zijn, omdat er slechts 350 stuks van worden gebouwd zullen vooral doorgewinterde verzamelaars naar het horloge vissen. Het horloge wordt geleverd in een speciale, expeditie-koffer die naast het horloge ook nog ruimte biedt voor een bijpassende accessoire, een duikmes voorzien van het G-Shock-logo. Maar er zijn nog meer unieke details. Zo bevat ieder limited edition een nummer van 1 tot en met 350, dat met een laser is gegraveerd op de passant van het horloge. Het G-Shock 35th Anniversary-logo, ontworpen door de New Yorkse graffiti-artiest Eric Haze, is op de band gedrukt en afgestemd op de kleurdetails van het horloge. Zowel de nummering als het logo komen ook terug op een gegraveerd metalen plaatje dat in de koffer is bijgevoegd.

Heel subtiele aanwijzing dat deze Frogman geen gewone Frogman is

Heel subtiele aanwijzing dat deze Frogman geen gewone Frogman is

De G-Shock Frogman Limited Edition GWF-D1000B-1LTD is verkrijgbaar vanaf 25 oktober 2018 voor een adviesprijs van 699 euro. Voor meer informatie: www.gshock.com