Nieuwe Longines Conquest VHP, Very High Precision (en elegantie)

Longines herintroduceert met de Conquest VHP (Very High Precision) een van haar succesmodellen uit de jaren 80. De nieuwe collectie werd onlangs gelanceerd in het Zwitsers astronomisch observatorium Neuchâtel Observatory. Lonigines heeft een bijzondere band met deze locatie, het merk presenteerde er in 1954 ’s werelds eerste quartz klok, een tijd waarin quartz technologie nog in de kinderschoenen stond. (Seiko introduceerde in 1969 het eerste quartz horloge). Longines’ klok werkte met een absolute precisie en werd hiervoor gecertificeerd in 1954. De Longines Conquest V.H.P. vertegenwoordigt een nieuwe prestatie op het gebied van quartz in een combinatie van grote precisie, high-tech performance, een sportieve look en de elegante uitstraling van het label.

Longines Conquest VHP_L3.716.4.66

Longines Conquest V.H.P Chronograaf (Ref. L3.717.4.66.6)

De nieuwe Longines Conquest VHP komt in twee uitvoeringen; een drie-wijzer model en een chronograaf versie. De wijzerplaten zijn er in zwart, verzilverd of blauw. De horloges hebben een stalen kast en band en zijn voorzien van een quartz kaliber, exclusief door ETA ontwikkeld voor Longines, Longines zustermerk binnen de Swatch Group. De gebruikte kalibers L288.2 voor de drie-wijzer en kaliber L289.2 voor de chronograaf hebben slechts een afwijking van ongeveer 5 seconden per jaar. De modellen zijn voorzien van een GPD systeem waarmee de wijzers na blootstelling aan een magnetischveld zeer snel gereset kunnen worden.

Longines Conquest VHP

Longines Conquest VHP Ref. L3.716.4.76

De Longines Conquest VHP met centraal geplaatste wijzers is er in twee maten voor de kast; een 41 en 43 mm versie. De chronografen nemen met een kast van 42 of 44 mm net de maten daar omheen. Naast de genoemde kleuren zwart, verzilverd en blauw kan er ook gekozen worden voor een carbon wijzerplaat. Op alle wijzerplaten valt in het rood de afkorting VHP te lezen. Deze kleur is ook gekozen voor de minuten indexen en siert de secondewijzer.

Longines Conquest VHP_L3.726.4.96

Longines Conquest VHP Ref. L3.726.4.96

Longines Conquest VHP_(Ref.L3.726.4.56)

Longines Conquest VHP_(Ref.L3.726.4.56)

De chronograaf versie heeft een tricompax lay-out met een 30-minuten teller op 3 uur, een 12-uurs teller op 9 uur, de 60-seconden teller is te vinden op 6 uur. Elk model is voorzien van indicator die de resterende levensduur van de batterij aangeeft. Ook voor alle modellen geldt dat ze geleverd worden met een stalen band met triple-vouwsluiting.

Prijzen: € 945 voor de 41 mm drie-wijzer tot  € 1.895 voor de 44 mm chronograaf.
Meer informatie: Longines.com