Baselworld 2017: zwarte hoogvlieger Hamilton Khaki X-Wind Auto Chrono

De Khaki X-Wind Automatic is ’s werelds eerste horloge waarmee de koersafwijking van een vliegtuig door zijwind berekend kan worden. Het horloge geeft piloten de mogelijkheid om nauwkeurig de zijwind te berekenen en te registreren die ze ondervinden tijdens hun geplande reis. Voor hen die zich op de grond bevinden, maar wel graag een high-tech uurwerk dragen is dit Hamilton horloge een indrukwekkende co-piloot. Een bruine 2016 Khaki X-wind heeft als stijlvolle en stoere verschijning mogen schitteren in blockbuster van 20th Century Fox, Independence Day, maar ook de jongste, zwarte telg van de familie is een opvallende verschijning. Hamilton Khaki X-Wind Auto Chronoi_3450_2_850

De Hamilton Khaki X-Wind Auto Chrono collectie bestond al uit vier modellen. Dit jaar komt daar een vijfde 45 mm model bij. De nieuweling is uitgevoerd met een stalen, zwart PVD gecoate kast en ook de wijzerplaat is zwart. Net als de lederen band die is voorzien van een H-vormige gesp van hetzelfde materiaal als de kast.

De lijn heeft een klassieke aviator styling en functies die specifiek op de behoeften van piloten zijn afgestemd. Wat niet wil zeggen dat je alleen op grote hoogte het horloge kunt dragen. De Khaki Aviation biedt met zijn robuuste X-behuizing met vijf pushers, verfijnde monochrome styling en een onberispelijke precisie alle karakteristieke functies voor liefhebbers van robuuste, stoere horloges.
Wat de Hamilton Khaki X-Wind Auto Chronograaf echt uniek maakt zit – en dit is wel een gadget die opgaat voor piloten – onder de wijzerplaat verborgen. De Khaki X-wind is ’s werelds eerste horloges met een ingebouwde ‘rekenmachine’ waarmee de koersafwijking door zijwind kan worden berekend. Het mechanisme is onderdeel van een automatisch uurwerk, Hamilton kaliber H-21, een op het ETA Valjoux 7750 gebaseerd uurwerk. De gangreserve van de hoogvlieger met zwarte kast is 60 uur.

Prijs: € 1.345
Meer informatie (vanaf Baselword): Hamiltonwatch.com