Special edition: Zenith Chronomaster El Primero Range Rover Velar

De 2017 Geneva International Motor Show was voor Zenith en partner Land Rover een uitgelezen moment voor de presentatie van de nieuwe Chronomaster El Primero Range Rover Velar Special Edition.  De Rang Rover Velar komt zomer 2017 op de markt en is het vierde model in de luxe Range Rover-lijn. Met een geborstelde grijze wijzerplaat en koperkleurige details, een nieuw model rubberen band die is voorzien van een kalfsleren bovenlaag is ook de chronograaf die vernoemd werd naar het model een opvallende verschijning; een horloge waarin de belevingswereld van beide merken goed is vertegenwoordigd.zenithrrvelarface02white

De eerste Zenith El Primero chronograaf stamt uit 1996. In datzelfde jaar introduceerde het Britse Land Rover het prototype van hun allereerste luxe off-road model, de Range Rover. Voor consumenten kwam de Range Rover voor het eerst in 1970 op de markt. De twee pioniers Zenith en Land Rover hebben hun passie voor high-end en high-tech innovaties samengebracht in een 42 mm horloge met aluminium kast, die voorzien is van een uurwerk dat de kwalificatie Chronomaster draagt. Het leer van de horlogeband is van dezelfde leersoort als in Range Rovers en kreeg een fraai geperforeerd uiterlijk mee, uiteraard een verwijzing naar de autowereld. De band sluit met een triple folding gesp van DLC-behandeld titanium.

zenithrrvelarface01black

De koperkleurige geluminiceerde wijzers en opgelegde indexen plus de in dezelfde kleur uitgevoerde indexen voor de seconden en de randen van de subdails vormen een erg fraai geheel met het grijs van de wijzerplaat. Onder die wijzerplaat heeft de special El Primero het automatisch kaliber El Primero 400B. Het uit 326 componenten bestaande uurwerk tikt met een frequentie van 5 HZ (36.000 tikken per uur) en zorgt voor een 50-uurs gangreserve. De rotor (oscillerende gewicht) heeft een satijn geborsteld cirkel motief. Het uurwerk drijft naast de centale uren- en minutenwijzers de smalle seconden aan op 9 uur, de 30-minuten teller op 3 uur en geeft de datum weer op 6 uur. De buitenste ring heeft een tachymeterschaal. Het horloge is waterdicht tot 10 ATM.

Zenith Chronomaster El Primero Range Rover Velar kastdeksel

Prijs op aanvraag.
Meer informatie: Zenith.com