Baselworld 2017: Bergstern Harmony viert de dagen groots en opvallend

Bergstern heeft haar fundamenten in de schoonheid van het Zwitserse landschap waar de bergen de hemel lijken te raken. Het merk gebruikt de zuiverheid en de grandeur van deze omgeving als inspiratie voor de horlogeontwerpen. De tweede inspiratie is de mens zelf, die in haar ontwikkeling altijd op zoek is naar groei en verbetering.

Het merk brengt drie lijnen: Active, Brilliance en Harmony. Harmony is een klassieke lijn bestaat uit dames- en herenhorloges met een traditionele vorm, vaak voorzien van een moderne twist of een opvallend detail. Een Bergstern horloge is uitgevoerd in roestvrijstaal of titanium. Passend bij de filosofie heeft elke Bergstern horloge een hart dat klopt op Zwitserse betrouwbaarheid en precisie in de vorm van een Ronda of ETA uurwerk.

Bergstern Harmony

De 2017 Bergstern Harmony springt in het oog doordat afgeweken is van het (meest gebruikt in de lijn) klassieke 3-wijzer design. Het nieuwste model in de Harmony-lijn is een horloge met, naast de centraal geplaatste uren- en minutenwijzer een fors datumvenster in het vierde kwartier met daarop de dagen van de week door een kleine wijzer worden aangewezen. Een dubbel datumvenster op 1 uur geeft de dag van de maand aan. Op 6 uur is de kleine seconde geplaatst. De functies worden aangedreven door het Ronda 7004.P quartz uurwerk. De glad gepolijste ronde kast van 42 heeft wel alle klassieke kenmerken, net als de slanke wijzers en de verzilverde wijzerplaat. Het horloge is waterbestendig voor dagelijks gebruik (50 meter), en wordt geleverd met een leren band die sluit door middel van een pin gesp.

Prijs nog niet bekend.
Meer informatie: Bergstern.ch