De razendsnelle Casio Edifice ECB-10

bezet de eerste vijf startplekken op het circuit

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10

Het autosportseizoen staat op het punt van beginnen. Wordt het Lewis of toch Max dit jaar? De razendsnelle Casio Edifice ECB-10 pakt in ieder geval pole position. Vijf verschillende uitvoeringen van de robuuste en slimme autosportchronograaf staan in totaal aan de start.

Edifice is onbekender dan G-Shock. Maar autosportliefhebbers kennen het merk als timing partner van de F1-renstal Scuderia Toro Rosso. Het team waar Max Verstappen debuteerde in de Formule 1. Een zusterteam van Red Bull Racing dat onlangs de naam heeft veranderd in Scuderia AlphaTauri om het gelijknamige modemerk van het energiedrankmerk te ondersteunen. En ja, Edifice is wereldwijd misschien onbekender dan G-Shock, Max Verstappen weet heel goed wat deze lijn van Casio precies inhoudt. Zelfs nu hij een ander horloge om de pols draagt.

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10

ECB-10D

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10 ademt autosport

De vijf nieuwste Edifice-modellen heten ECB-10 (klinkt als de naam van een F1-wagen, maar dit terzijde) en het zijn hoogwaardige stalen autosportchronografen. De nieuwste modellen zijn gebaseerd op het concept ‘Speed and Intelligence’. En dat concept staat voor hoge prestaties, intuïtieve bediening en afleesbaarheid en integratie van details uit de autosport met slimme ontwerpen én gebruiksgemak. De vijf verschillende 41 mm x 48 mm x 12,5 mm ECB-10-modellen ademen autosport. En dat komt doordat ze is geïnspireerd zijn op de behoeften van professionele autocoureurs.

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10

ECB-10DB

Een heel raceweekend in beeld op het horloge

Maar wat betekent dat nu in de horlogepraktijk, behoeften van autocoureurs en teameigenaren? Bijvoorbeeld dat de Edifice ECB-10 is voorzien van een Schedule Timer. Hiermee kunnen raceteams eenvoudig hun raceweekend tot op de minuut plannen. Aan de basis van dit gebruiksgemak staat de verbinding met een smartphone. Wanneer het horloge is gekoppeld met een agenda-app, toont de Schedule Timer de begin- en eindtijden van de activiteiten op het lcd-scherm.

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10

ECB-10DC

Ook klinken geluidsmeldingen aan het begin en het einde van de activiteit. Daarnaast worden alle wijzigingen die in de app gemaakt worden automatisch gesynchroniseerd. Indien het horloge via bluetooth verbonden is met de smartphone tenminste.

Automatische tijdzone-aanpassing en natuurlijk een chronograaf

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10

ECB-10P

Ook fijn voor een autosportkalender die zich afspeelt rond de wereld is de automatische tijdzone-aanpassing. Het instellen van de juiste tijdzone doet het horloge automatisch. Het horloge herkent wereldwijd 38 tijdzones. En daar hoeft geen knop voor worden ingedrukt. De aanwezigheid van een chronograaf is dé klassieke autosportcomplicatie voor het meten van rondetijden. Bovendien is de chrono nauwkeurig tot 1/1000e van een seconde. En dat is allemaal te zien op vijf verschillende modellen. De keuze is uit blank en zwart staal met een achthoekige lunette met vier schroeven. Ook qua uitstraling sluit het horloge aan bij de technische wereld van de autosport. Bovendien is de wijzerplaat is uitgevoerd met horizontale lijnen. Volgens Casio symboliseren die de snelheid van en raceauto.

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10

ECB-10YPB

De razendsnelle Casio Edifice ECB-10 modellen zijn tot 100 meter waterdichte. En alle vijf zijn verkrijgbaar bij de geselecteerde Casio-dealer. De adviesprijs bedraagt 159 euro. En dat is in de wereld van de Formule 1-horloges waar bijvoorbeeld Richard Mille, Hublot, IWC en TAG Heuer ook in de rondte racen, een onverslaanbare prijspositie.

Voor meer informatie over de razendsnelle Casio Edifice ECB-10: www.casio.nl