Een nieuwe IWC voor de zesvoudig Formule 1-kampioen

“Lewis Hamilton” Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition

Een nieuwe IWC voor de zesvoudig Formule 1-kampioen

Afgelopen weekend won Lewis Hamilton de afsluitende Grand Prix van Abu Dhabi. Hij was al wereldkampioen en dus was het een kroon op het werk. Reden genoeg voor een nieuwe IWC voor de zesvoudig Formule 1-kampioen. En dat is de “Lewis Hamilton” Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition.

Een nieuwe IWC voor de zesvoudig Formule 1-kampioen

De helm met bordeauxrood van Lewis Hamilton

De “Lewis Hamilton” Big Pilot’s Watch Perpetual Calendar Edition is een nieuwe IWC voor de zesvoudig Formule 1-kampioen en 99 anderen. Het speciale model is namelijk gelimiteerd tot 100 stuks. Max Verstappen was afgelopen oktober trots om te kunnen vermelden dat de nieuwe Formula 1 Calibre 16 Max Verstappen Special Edition 2019 was voorzien van een mechanisch uurwerk. Een primeur na een reeks batterij aangedreven modellen. De zesvoudig Formule 1-wereldkampioen verslaat Max ook op horlogeterrein. Een mechanische eeuwigdurende kalender is een wereldkampioen meer dan waardig.

Bordeauxrood, net als de helm

Liefhebbers van de Formule 1 en fans van Hamilton herkennen het bordeauxrood van de wijzerplaat en band onmiddellijk. De helm van de Britse wereldkampioen is namelijk rijkelijk voorzien van die dieprode kleur. Het horloge heeft een wijzerplaat in die kleur plus een bijkleurende textielband. De 46,5 mm kast is gemaakt van zwart keramiek. Roségoud is gebruikt voor de (vergulde) wijzers, de grote conische kroon, de achterzijde van het horloge en de rotor van het uurwerk.

Expressief streetwear stijlicoon

Tijdens een interview in 2018 op het circuit van Spa Francorchamps vertelde Lewis Hamilton over zijn passies muziek en mode. En om zijn pols droeg hij een Big Pilot Perpetual Calendar Top Gun Boutique Edition. Het was niet lang voordat hij zijn eerste collectie voor Tommy Hilfiger in Shanghai zou onthullen. En hij was zichtbaar enthousiast en opgewonden over zijn eerste stappen als modeontwerper. Hamilton is een streetwear stijlicoon. Zijn expressieve, kleurrijke uitstraling en eigenzinnige manier om de wereld tegemoet te treden zijn de kenmerken van een eigenzinnig en origineel mens. Het leverde ook een zeer opmerkelijk horloge op. Love it or hate it, een tussenweg is waarschijnlijk niet mogelijk.

https://www.instagram.com/p/Bm2rmrSHivq/?igshid=n7285a31wr7h

“Deze samenwerking met IWC was ongelooflijk opwindend voor mij, en het is een eer om zo nauw samen te werken met de horlogemakers in Schaffhausen,” zei Hamilton. “Samen hebben we een prachtig horloge ontworpen dat twee dingen combineert waar ik echt gepassioneerd over ben – vakmanschap en design – en ik ben zo blij met het resultaat.”

Een nieuwe IWC voor de zesvoudig Formule 1-kampioen

Bordeauxrood is een van de favoriete kleuren van Lewis Hamilton en het is ook te zien op zijn racehelm

Onder de motorkap bij Lewis

In de kast van zwart zirkoniumoxide-keramiek tikt het IWC 52615-manufactuurkaliber. Het Pellaton-opwindsysteem is uitgerust met componenten gemaakt van zirkoniumoxide-keramiek voor een frictievrije werking. En het mechanisme bouwt een gangreserve van zeven dagen op in twee veertonnen. De eeuwigdurende kalender toont de datum, dag, maand en jaar tot vier cijfers. En ook de maanfase. Het mechanische programma van het uurwerk herkent de verschillende maanden met hun verschillende lengtes. En ook voegt het eind februari elke vier jaar een schrikkeldag toe. Het dubbele maanfase-display toont tegelijkertijd de maanfase in het noordelijke en zuidelijke halfrond en zal na 577,5 jaar slechts één dag afwijken van de werkelijke baan van de maan. Alle displays zijn perfect gesynchroniseerd en kunnen eenvoudig worden aangepast via de kroon. Leuk woord ‘kroon’. Zeker voor iemand die voor de zesde keer in zijn leven tot wereldkampioen Formule 1 is gekroond.

Een nieuwe IWC voor de zesvoudig Formule 1-kampioen

Lewis in zijn Mercedes SL

Voor meer informatie over de verschillende Pilot’s Watches met en zonder eeuwigdurende kalender: www.iwc.com