Heritage Centre Seconds Funky Blue

Het groovy retro-ritme van H. Moser & Cie.

Heritage Centre Seconds Funky Blue

Met de Heritage Centre Seconds Funky Blue legt H. Moser & Cie. een groovy retro-ritme neer. En driedimensionaal gloeiend Globolight, een keramiek geïnjecteerd met Super-LumiNova, zorgt voor de sfeerverlichting. De vormgeving stamt uit de tijd van oprichter Heinrich Moser.

Heritage Centre Seconds Funky Blue

Funky by day

De Heritage Centre Seconds Funky Blue is een mix van de Roaring Twenties en de Swinging Seventies. De kast, de kroon en de vorm van de wijzers doen denken aan zakhorloges die werden omgebouwd tot polshorloges. We schrijven de jaren twintig wanneer Heinrich Moser, oprichter van H. Moser & Cie., zijn zakhorloges voorzien van handopwind-uurwerk op verzoek ombouwt. De nieuwe Heritage Centre Seconds Funky Blue heeft een duidelijk zichtbare band met het verleden. Maar heeft ook zeer eigentijdse karaktertrekken. En dat uit zich het meest prominent in het gebruik van innovatief Globolight. De driedimensionale Arabische cijfers van een keramieklegering op de wijzerplaat zijn geïnjecteerd met Super-LumiNova. En dat geeft een zeer fraai gloeiend effect.

Heritage Centre Seconds Funky Blue

Even more funky by night

Funky kleuren

De Heritage Centre Seconds Funky Blue die gebouwd is in Schaffhausen, de stad aan de Rijn waar H. Moser & Cie. zich in 1828 vestigde, heeft een zeer klassieke kast. Het herinnert aan de vroege 20e eeuw toen ferme zakhorloges werden omgebouwd tot polshorloges. En dus heeft de 42 mm x 11.1 mm stalen kast taps toelopende nokken en een grote kroon met inkepingen. De elektrisch blauwe wijzerplaat is een van de meest populaire Moser-wijzerplaten. Het onafhankelijke horlogehuis heeft zich de afgelopen jaren onderscheiden met meerdere uitzonderlijk fraaie wijzerplaten. Funky blue, maar ook donkerrood met een oogstrelend kleurverloop zoals in de Pioneer Perpetual Calendar MD.

Heritage Centre Seconds Funky Blue

De Heritage Centre Seconds Funky Blue om de pols

3 dagen gangreserve uit het manufactuurkaliber

Belangrijk element in het design van de Heritage Centre Seconds Funky Blue zijn de zwaardvormige wijzers die boven de wijzerplaat draaien. Die uren- en minutenwijzer gloeien net zo fraai op als de extra grote cijfers. Het manufactuurkaliber HMC 200 drijft de drie centrale wijzers aan. En dat uurwerk is zichtbaar door het saffieren achterdeksel. Het automatische uurwerk is volledig in eigen huis ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. En het is uitgerust met een balans die gebouwd is door Precision Engineering AG, het zusterbedrijf van H. Moser & Cie. Bovendien is het fraai versierd met de beroemde Moser dubbele strepen. Ook goed om te weten is dat het uurwerk een minimale gangreserve heeft van 3 dagen.

Heritage Centre Seconds Funky Blue

Robuust en klassiek tegelijkertijd

Heritage Centre Seconds Funkt Blue en het geruwde koedoe-leer

Heel eigentijds, maar eigenlijk retro is de beige band van geruwd koedoe-leer met witte stiksels. En het past perfect in het retro-moderne uiterlijk van de Heritage Centre Seconds Funky Blue (Ref. 8200-1201). Misschien was een met de hand op te winden uurwerk meer in lijn met de traditie. Maar ja, mensen willen hedendaags gebruiksgemak. En daar zorgt een automatisch uurwerk nu eenmaal voor.

Voor meer informatie over funky wijzerplaten: www.h-moser.com