De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6

Een hemels mysterieuze tafelklok

De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6

Het ontwerp van de De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6 werd gedaan door Jorg Hysek. Maar er is genoeg herkenbaar hemelsblauw De Bethune-DNA aanwezig. Het resultaat is een hemels exclusieve tafelklok. Voor wie verder kijkt dan de pols.

Eén blik op de tafelklok maakt duidelijk dat we met een De Bethune te maken hebben. Het uiterlijk vertoont genoeg overeenkomsten met bijvoorbeeld de hemelblauwe DB25 Starry Varius. De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6 zou ook sporen van Hysek moeten vertonen. Aangezien de Zwitserse designer Jorg Hysek de klok heeft ontworpen. Hysek was destijds de anonieme designer van de Vacheron Constantin 222 waaruit de Overseas voortkwam. En hij startte later zijn eigen exotische horlogemerk. Exotisch is ook de klok die hij in overleg met De Bethune’s Denis Flageollet ontwierp.

Nachtblauw titanium

De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6

De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6

De retro-futuristische De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6 is een mechanisch sculptuur. Een kunstobject dat de tijd weergeeft. Fraai is dat Hysek in zijn ontwerp een oude traditie, die van het klokken maken, heeft gecombineerd met moderne lijnen en materialen. De klassieke Romeinse cijfers zijn geplaatst in de kenmerkende De Bethune nachtblauwe hemel. Deze blauwe wijzerplaat is gemaakt van blauw gekleurd titanium dat bovendien glanzend is gepolijst. De sterren zijn van witgoud. De mysterieuze, oftewel onzichtbaar aangedreven uur- en minuutaanduiding met twee bollen ogen als hemellichamen. Net als de sferische maanfase op de hemelse wijzerplaat.

1 dag per 1.225 jaar

De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6

Zelfs de achterkant van de De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6 oogt fraai

Het hart van de De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6 wordt gevormd door het uurwerk dat in een aparte behuizing is geplaatst. Horizontaal geplaatst en niet verticaal zoals bij meeste klokken. Het handopwinduurwerk met de naam 1318-010 bestaat uit 180 componenten. De tikfrequentie is 18.000 vibraties per uur en dat houdt de klok 8 dagen vol wanneer volledig opgewonden. De sferische maanfase heeft een afwijking van 1 dag elke 1.225 jaar.

De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6

De prijs van de door Hysek ontworpen De Bethune x @byJorgHysek Dream Watch 6 is vastgesteld op CHF 190.000.

Ga voor meer informatie naar www.debethune.com