Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition

Dit keer is een Australische jazzmuzikant aan de beurt

Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition

Het meest swingende horlogehuis ter wereld staat in Hölstein, Zwitserland. En de Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition is het bewijs. Het horloge is gemaakt ter ere van de Australische trompettist James Morrison. En dus niet de gelijknamige zanger van de hit “You give me something”.

Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition

De 38 mm Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition 01 733 7762 4085

We geven het toe. In het rijtje John Coltrane, Miles Davis en Frank Sinatra hadden wij James Morrison ook niet geplaatst. Het is een rijtje van jazzlegenden waar Oris een horloge aan opdroeg. Zelfs van de bij het mainstream publiek toch redelijk onbekende Dexter Gordon aan wie Oris in 2017 opdroeg, denken we dat die bekender is dan James Morrison. Maar dat is in zijn thuisland Australië wel anders. Morrison werd geboren in 1962 en is behalve jazztrompettist ook componist, docent en de oprichter van de James Morrison Academy of Music, of AoM. Het is een muziekschool voor gevorderden die in 2015 werd opgericht en zicht richt op jazz.

Een horloge met de trompet in het achterhoofd

Hoe groot de naam Morrison is ‘down under’ blijkt wel uit het feit dat hij de openingstune voor de Olympische Spelen van 2000 in Sydney componeerde. Maar de doorgewinterde jazzfans zullen hem vooral kennen als trompettist. En met dit instrument in het achterhoofd is de Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition gemaakt.

38 mm Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition

De stalen 38 mm Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition (1.900 euro) is voorzien van een automatisch uurwerk. En het horloge geeft heel puristisch enkel uren, minuten en seconden weer. De blauwe ‘dégradé’ wijzerplaat is verrijkt met gouden wijzers en indexen. Overigens heeft de centrale secondewijzer een contragewicht in de vorm van de vingerhaak van een trompet. Het gebruikte kaliber Oris 733 dat is afgeleid van een Sellita-uurwerk, heeft 38 uur gangreserve.

Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition

De gestileerde trompet op de achterzijde is het logo van de Academy of Music

En wie het horloge omdraait, ziet opnieuw een trompet. Een gestileerde gravure van een trompet die het logo is van de Academy of Music. En ook het nummer van de gelimiteerde oplage is hier te zien. Van het horloge worden in totaal 1.243 stuks gemaakt. Waarom 1.234? Tel maar een jazznummer af. “And uh 1, 2, 3, 4!” Dat is swingen geblazen. Van Hölstein tot Sydney en weer terug!

Oris James Morrison Academy of Music Limited Edition

de 1.234 exemplaren van de gelimiteerde editie komen in deze box

Voor meer informatie over de muzikant: www.jamesmorrison.com

En voor meer informatie over het horloge: www.oris.ch