Drieklapper voor IO van Hysek

Hysek doet het niet voor minder dan drie verschillende complicaties in zijn nieuwe IO: een chronograaf, een automatische tourbillon en een dubbele microrotor. Toch is de nieuwe IO chronograph-tourbillon een horloge met een minimalistische look. Het wordt aangedreven door een in huis gemaakt ultra-platte Manufacture kaliber in een roségouden kast.

Hysek-IO_45_Chrono_Tourb_900x1200_DEFAl sinds de oprichting in 1997 – toen nog onder de naam Jorg Hysek – wilde het merk altijd de traditionele horlogemakerstraditie verbinden met nieuwe horizons, zowel technisch als historisch. Het gevolg waren opvallende (lees: loodzware) designermodellen die de meest bijzondere complicaties herbergden.

Hysek-IO-chronograph-tourbillon-closeDe nieuwe IO Chronograaf Tourbillon voldoet volkomen aan dit motto. In het hart van het horloge ligt een van de moeilijkste complicaties en toch een van de meest gebruikte, de chronograaf. Daarnaast wordt het gereguleerd door een van de moeilijkste echappementen die er zijn, de tourbillon. En om het geheel ook nog esthetisch uitdagend te maken, heeft het merk er een ultra-plat geskeletteerd uurwerk van gemaakt.
De IO Chronograph Tourbillon heeft een opaalwitte wijzerplaat, waarbij de drie mechanismen waar dit model trots op is, door drie openingen in de wijzerplaat kunnen worden bekeken. Op 3 uur heeft de chronograaf 45 minutenteller. De volledig geskeletteerde flying tourbillon is op 10 uur gepositioneerd.

Hysek-IO-chronograph-tourbillon-close2Het 360 delen tellende kaliber is zo plat mogelijk gemaakt. Daarvoor is de rotor vervangen door een micro-rotor. Het dubbele design daarvan is inmiddels een karakteristiek onderdeel van Hyseks horloges geworden. Het heet dubbel, omdat het twee gewichten herbergt, één onder de wijzerplaat en één aan de achterzijde. De eerste is gemaakt van 22 karaat roségoud, de tweede van platina. Ze zwenken continu en tegelijkertijd, omdat ze op 6 uur door een as verbonden zijn. Hier boekt Hysek dus ruimtewinst, terwijl de opwindcapaciteit net zo groot is als bij een traditionele rotor. Echter, de IO Chronograph Tourbillon heeft nu een automatisch kaliber dat maar 13 mm. dik is en toch een 48-uurs gangreserve heeft.

Hysek-IO-chronograph-tourbillon_2015_IO4528R02_CouchéTen slotte, heeft de Manufacture zijnRose des Vents kompasroos afwerking gebruikt, die geheel met de hand is aangebracht op de tourbillonkooi en de basisplatine. Zo krijgt de sobere 45 mm. roségouden kast toch een unieke, chique uitstraling. Afgewerkt met een zwarte of chocoladebruine alligatorband met vouwsluiting. Gelimiteerd tot 88 stuks.

Prijs op aanvraag.

Kijk voor meer informatie op www.hysek.com