Christie’s veilt unieke IWC Tribeca Portofino

IWC viert zijn derde verjaardag als partner van het Tribeca Film Festival® in New York door een unieke Portofino te laten veilen ten behoeve van het Tribeca Film Institute (TFI). De Portofino Monopusher Edition “Tribeca Film Festival 2015” is niet alleen een enig exemplaar, maar ook de eerste monopusher chronograaf in de Portofino-collectie. De veiling vindt plaats as we speak van 1 april tot 10 april.

IWC-Portofino-Monopusher-TribecaHet Tribeca Film Institute is een non-profit organisatie die jonge, veelbelovende filmmakers opleidt en begeleidt. Het werd na 11 september 2001 opgericht door Robert De Niro, Jane Rosenthal en Craig Hatkoff. Met de verkoop van de Ref. IW515105 Portofino Monopusher, levert IWC een bijdrage aan de doelstellingen van deze organisatie. De veiling vindt online plaats en alle opbrangsten gaan naar het Tribeca filminstituut. Wanneer het horloge wordt aangeschaft, krijgt de koper er ook een VIP pakket bij, zoals VIP-toegang tot het filmfestival, een uitnodiging voor het “For the Love of Cinema” privédiner dat door IWC Schaffhausen wordt georganiseerd en een luxe hotelverblijf in New York.

IWC_Portofino Monopusher “TRIBECA FILM FESTIVAL 2015”_IW515105_BackMaar dan het horloge, want dat is een beauty. De Portofino Monopusher heeft een ingenieus ontworpen monopoussoir-mechanisme, zodat alle functies via een enkele kroon bediend kunnen worden. Twee keer drukken start en stopt de chronograaf. Wanneer een derde keer gedrukt wordt, resetten de chronowijzers naar de uitgangspositie. De chronograaf meet tijden tot 60 minuten, wat een nieuwe functie aan de range van eigen IWC-uurwerken toevoegt, en aan de Portofino-range.
Daarbij heeft het uurwerk een gangreserve van 192 uur – 8 dagen. Het huist in een witgouden kast met een leigrijze wijzerplaat en bordeauxrode subdials, die geïnspireerd zijn door de rode lopers van Hollywood en de grijze stenen en het beton van de straten van Tribec, New York. Op het kastdeksel zien we het logo van het Tribeca Film Festival en  de tekst “Unique Piece.”  Bieden kan op www.christies.com/iwctribeca.