Het kiezen voor geen kleur levert bij Eberhard & Co. een prachtig horloge op, dat toch de juiste kleur heeft. De nieuwe Gilda, die in de damescollectie van het Zwitserse merk schittert, is een blijvertje. De Gilda Precious White heeft een ellipsvormige kast van gepolijst staal (32,10 x 38 mm.) met harmonieuze lijnen die een witte parelmoeren wijzerplaat omsluiten. Doordat deze wijzerplaat op kunstige wijze is gegraveerd met een golfpatroon en bezet is met diamanten, zijn andere juwelen eigenlijk overbodig.


Eberhard-Gilda-Precious-White-close-up
De witte parelmoeren wijzerplaat heeft Arabische cijfers op 3, 6, 9 en 12 uur en het golfpatroon op de wijzerplaat wordt omringd door een cirkel van 50 diamanten.
Ook de lunette van deze nieuwe Gilda is bezet met een dubbele rij diamanten, die maar liefst 129 edelstenen telt (1,803 crt.)
De kroon is net zo waardevol, want die is bezet met 14 diamanten (0,035 crt.). Ondanks het hoge aantal schitterende stenen, is de Gilda nergens uit balans. Er is bovendien nog een Grand Pavé versie, waarin op de lunette maar liefst 276 diamanten zijn gezet en die een kanten afwerking over de band heeft. Deze Gilda Grand Pavé heeft quartz uurwerk en een stalen kast en kost € 15.600:

Eberhard-Gilda-Precious-White-grand-pave-bandHet uurwerk van de Gilda Precious White dat ook uren en minuten toont, is eveneens een quartz-uurwerk, dat wordt beschermd door saffierglas met een gepatenteerde bolling en anti-reflectiecoating. Een bloemig design zien we op het gepolijste achterdeksel van het horloge dat door vier schroeven vastgehouden wordt en de naam van Gilda in rood op een takje heeft staan. Een witte alligatorband met een ellipsvormige gesp met de letter E (initiaal van het merk uit La Chaux-de-Fonds) maakt het horloge helemaal af, maar er is ook een Chèri® stalen schakelband die de vorm van de pols volgt door een slim esthetisch ontwerp. Beide horloges zijn waterdicht tot 50 meter.

Eberhard-Gilda-Precious-White-achterzijdePrijs Gilda Precious White € 13.170

Bekijk hier het filmpje van de hele Gilda-collectie.

Kijk voor meer informatie op www.eberhard-co-watches.ch