Autohorloges van Porsche Design, Oris en Hublot

Als een 911 RSR, een Williams F1-bolide en een Ferrari motorblok

Hublot Big Bang MP-11 in close-up

Het aantal horloges op horloge.info dat een link heeft met auto’s is niet te tellen. Maar de achtergrond van de link hebben we beschreven in “Autorace door de Tijd” en gisteren kwam deze speciale Hanhart gemaakt voor het Black Falcon-raceteam nog voorbij. De autohorloges van Porsche Design, Oris en Hublot laten zien dat onder de noemer ‘autohorloges’ horloges vallen die zeer van elkaar verschillen.

Porsche Design Monobloc Actuator Chronotimer Flyback Limited Edition

Porsche Design Monobloc Actuator Chronotimer Flyback Limited Edition

De massief ogende Monobloc Actuator Chronotimer Flyback Limited Edition

Als officiële timingpartner van het Porsche Motorsport GT-team presenteert Porsche Design een nieuwe variant van de bonkige Monobloc Actuator in een beperkte reeks van 251 horloges. De Monobloc Actuator Chronotimer Flyback Limited Edition is een chronograaf die visueel en technisch de diepgaande band van de maker met de autosport weerspiegelt. Net als een high-performance automotor wordt het chronograafgedeelte van het uurwerk geactiveerd door een tuimelschakelaar die is geïntegreerd in de behuizing en de gebruikelijke drukknop vervangt. De matzwarte koolstofwijzer verwijst naar het kleurenschema van de racende Porsche 911 RSR: zwart, rood, grijs en wit. Bovendien verwijst de functie-indicator op 9 uur naar de rood-witte kleuren van het Porsche GT Works-team. Porsche Designs eigen chronometer-gecertificeerde Calibre 01.200 uurwerk is de motor in de 45,5 mm titanium kast.

Voor meer informatie: www.porsche-design.com

Oris TT1-Engine Date

Oris TT1-Engine Date met een stalen band

Oris TT1-Engine Date met een stalen band

De nieuwe Oris TT1-Engine Date is heeft een vormgeef-update ondergaan. Het reusltaat is een slanker maar vooral radicaler ogend horloge. De Oris TT1-Engine Date is een ode aan de kracht van een een Formule 1-auto en die van Williams in het bijzonder, het team dat door Oris gesponsord wordt. Nu was het afgelopen seizoen voor Williams nogal teleurstellend, maar dat mag de horlogepret niet drukken. De gedeeltelijk geskeletteerde wijzerplaat onthult het antracietkleurige uurwerk (Oris Cal. 733, gebaseerd op Sellita SW 200-1). De gecanneleerde groeven op de kroon passen perfect bij de buitenste ring op de wijzerplaat. De stalen kast met een diameter van 42 mm is tot 100 meter waterbestendig.

Voor meer informatie: www.oris.ch

Hublot Big Bang MP-11

De indrukwekkende Hublot Big Bang MP-11

De in alle opzichten indrukwekkende Hublot Big Bang MP-11

De Big Bang MP-11 is een voortzetting van wat Hublot neerzette met de MP-05 LaFerrari; een horloge als een motorblok. De Big Bang MP-11 heeft het uurwerk centraal staan maar doet dat met een bijna net zo spectaculaire kast van 3D-carbon. De kast is gemaakt van een extreem lichtgewicht materiaal dat is versterkt met driedimensionale hars en is zo gevormd dat het zicht op het bijzondere uurwerk onbelemmerd is. Het handopwindkaliber HUB9011 is uitgerust met zeven in serie gerangschikte veertonnen die samen een gangreserve produceren van maar liefst twee weken. De stand van de 14-daagse gangreserve wordt weergegeven middels een horizontale, analoge weergave over de volle breedte van de opengewerkte wijzerplaat. De Big Bang MP-11 heeft een indrukwekkende diameter van 45 mm al is dat gezien de grootse prestaties van het machtige uurwerk bescheiden te noemen.

Voor meer informatie: www.hublot.com