Jaquet Droz Sport Watch Chronograph

Op zoek naar een jonge doelgroep

Jaquet-Droz SW Chrono

De Jaquet Droz SW-collectie bestaat uit horloges die de klassieke vormtaal van het horlogehuis hebben vermengd met hedendaagse begrippen. Algemeen Beschaafd Nederlands (ABN) met een dosis straattaal zeg maar. De Jaquet Droz Sport Watch Chronograph is de nieuwste poging aansluiting te vinden bij een jongere, sportievere, meer extravagante doelgroep.

Jaquet Droz is een horlogehuis waar design een belangrijke rol speelt. En dat design varieert van zeer ingetogen en eigenzinnig elegant zoals de Grande Seconde Off-Centered laat zien, tot ongebreideld extravagant en ongelofelijk gecompliceerd zoals de Parrot Repeater Pocket Watch. Met de Sport Watch-collectie waagt Jaquet Droz zich aan contemporaine horloges in de historische geest van het merk. Of dat lukt is een kwestie van smaak, maar de competitie in het segment waar de SW-collectie op mikt is moordend. De absolute top laten we maar even buiten beschouwing (AP en Patek), maar ook de Girard-Perregaux Laureato, de Overseas van Vacheron Constantin en de Marine-collectie van Breguet zijn geen misselijke concurrenten voor de Jaquet Droz Sport Watch Chronograph.

Een gestileerde 8

De stalen 45 mm Jaquet Droz Sport Watch Chronograph in grijs of blauw heeft een herontwerp dat de voor Jaquet Droz kenmerkende, gestileerde 8 – gevormd door de uren en minutenweergave en de grote secondeweergave – etaleert met een centraal display van de tijd, een urenteller op 9 uur en een minutenteller op 3 uur. De indicatoren zijn perfect gebalanceerd in het horizontale vlak en, in overeenstemming met de sportieve functie van het horloge, is de chronograaf onmiddellijk af te lezen.

Jaquet Droz SW Chrono Steel in modieus blauw

Jaquet Droz Sport Watch Chronograph in modieus blauw

Voor extra helderheid heeft Jaquet Droz opengewerkte centrale uren- en minutenwijzers gebruikt die zorgen voor een onbelemmerd zicht op de chronograaf terwijl ze over de wijzerplaat bewegen. De wijzerplaat met structuur heeft verticale lijnen en is uitgevoerd in de eigentijdse nieuwe kleuren middernachtelijk blauw en antraciet. Waarom er gekozen is voor Romeinse cijfers is een mysterie. Misschien voor een stukje verwarring naar de horlogeliefhebber toe.

Bescherming tegen stoten en magnetisme

Jaquet Droz heeft speciaal voor de Sport Watch Chronograph een nieuwe stalen kast ontwikkeld. De kast is niet solide, maar uit verschillende secties, elk met een bepaalde afwerking – gepolijst of gesatineerd – voor een subtiele compositie van contrasten en reflecties. Dezelfde zorg is besteed aan het exterieur: een gesatineerde geribbelde lunette, uitgeholde lugs, rubberen poussoirs en brede klauwen op 3 uur en 9 uur om de behuizing en kroon te beschermen tegen stoten.

Jaquet Droz SW Chrono Steel in industrieel ogend grijs

Jaquet Droz Sport Watch Chronograph in industrieel ogend grijs

Om het uurwerk te beschermen tegen magnetische velden heeft Jaquet Droz het automatische kaliber Jaquet Droz 6885.Si-S, uitgerust met een silicium balansveer. Het cloumn wheel-chronograafuurwerk uurwerk heeft een gangreserve van 40 uur. Jaquet Droz is een horlogehuis met een leeftijd van maar liefst 280 jaar. Of de nieuwe, gewaagde Sport Watch Chronograph behalve een rijk verleden ook een rijke toekomst tegemoet gaat, bepaalt een grillige doelgroep die heel veel veilige keuzes heeft.

Voor meer informatie: www.jaquet-droz.com