Jaquet Droz Grande Seconde Off-Centered Meteorite en Stromalotite

Gelimiteerde modellen gemaakt door tijd en ruimte

Jaquet-Droz Grande Seconde Off-Centred Minerales 2018 cover

Jaquet Droz onthult twee exclusieve variaties van de Grande Seconde Off-Centered met wijzerplaten gemaakt van meteoriet en stromatoliet. Elk exemplaar van de Jaquet Droz Grande Seconde Off-Centered Meteorite en Stromalotite vormt een draagbaar fragment van de eeuwigheid dat door ruimte of tijd heeft gereisd. Dat klinkt behoorlijk poëtisch en ziet er net zo uit.

Twee elementen die niet volledig kunnen worden gemeten door de mensheid zijn ruimte en tijd. Naar alle waarschijnlijkheid zal de oorsprong van de tijd en van het universum zelf – net als het einde van de tijd en het einde van het universum, als dat er als is – voor altijd een mysterie blijven. We zullen deze concepten nooit volledig begrijpen, en daarom blijven deze ons fascineren. Jaquet Droz heeft ruimte en tijd gecombineerd in uitzonderlijke horloges. De nieuwe Grande Seconde Off-Centered Meteorite is een experiment dat zweeft tussen kunst en romantiek. Slechts drie gelimiteerde series van elk 88 stuks worden gemaakt: een model van 39 mm, een model met diamanten van 39 mm en een uitvoering in een 43 mm kast. Deze horloges zijn net zo zeldzaam als de meteoriet die de wijzerplaten siert.

Intact door de atmosfeer

De wijzerplaten van de verschillende Grande Seconde Off-Centered Meteorite-modellen worden handmatig uitgesneden. Een proces dat een zeldzaam niveau van vaardigheid vereist. Meteoriet is een stuk asteroïde dat intact is gebleven nadat het door de atmosfeer de aarde bereikte. De overgrote meerderheid meteorieten verbrandt voor de landing; slechts enkele zeldzame fragmenten bereiken ooit het oppervlak van onze planeet. Dan begint de menselijke uitdaging om de fragmenten op het aardoppervlak op te sporen, fragmenten te verzamelen die groot genoeg zijn om mee te werken, en schijfvormen te snijden zodat ze passen op de wijzerplaat van het Grande Seconde Off-Centered Meteorite.

Drie varianten van de Jaquet-Droz Grande Seconde Off-Centred Meteorite

Drie varianten van de Jaquet-Droz Grande Seconde Off-Centred Meteorite

Uniek mysterie

Meteoriet is samengesteld uit ijzer en nikkel en heeft een buitengewone dichtheid en hardheid. De beste vakmensen dienen geduldig te werk te gaan met behulp van snijtechnieken, om een ??wijzerplaat van meteoriet tot leven te brengen. Elke wijzerplaat is uniek. De motieven in het meteoriet zijn gevormd door hun galactische reis. Dat proces gaat het menselijke bevattingsvermogen eigenlijk te boven.

Versteend eerbetoon aan het leven

Jaquet Droz heeft de jarenlange ervaring in het maken van edelstenen wijzerplaten ook gebruikt om de Grande Seconde Off-Centered Stromatolite te kunnen creëren. Stromatoliet is een uitzonderlijke steen met een andere structuur dan meteoriet. Stromatoliet is een versteende sedimentaire rots. Ongebruikelijk is het biogeen en dat betekent dat het levende componenten bevat, net als fossielen. Stromatoliet speelde een rol in de ontwikkeling van het leven op aarde. Het dateert van 3,5 miljard jaar geleden en dat maakt het een van de oudste overblijfselen van onze planeet. De nieuwe collectie Grande Seconde Off-Centered Stromatolite-horloges bestaat ook uit slechts drie varianten: een model van 39 mm, een model met diamanten van 39 mm en een roodgouden variant met een 43 mm kast.

Duidelijke verschillen tussen deze drie Jaquet Droz Grande Seconde Off-Centred Stromatolite modellen

Duidelijke verschillen tussen deze drie Jaquet Droz Grande Seconde Off-Centred Stromatolite modellen

De Jaquet Droz Grande Seconde Off-Centered Meteorite en Stromalotite zijn horloges die aanzetten tot diepe gedachten over tijd en ruimte en de sterfelijkheid. Ze zijn vooral ook unieke en oogstrelende horlogecreaties.