Bremont Waterman met chronometerprecisie

Gelimiteerd 300 stuks, tot 500 meter waterdicht, GMT-functie

Bremont Waterman met chronometerprecisie

Bremont voegt een opvallend technisch duikhorloge toe aan zijn collectie, de Bremont Waterman met chronometerprecisie. Het horloge is gelimiteerd tot 300 stuks, een kast die tot 500 meter waterdicht is en een functionele GMT-wijzer voor wereld-reizende duikers. De ontwikkeling van het nieuwe duikhorloge kwam tot stand in samenwerking met free-diver, avonturier, big-wave surfer en natuurbeschermer, Mark Healey.

De nieuwe Bremont Waterman is niet zozeer een uitbreiding maar eerder aanpassing aan het Supermarine-assortiment van het Engelse horlogehuis. De Waterman heeft de Bremont S500 als basis. Een basis die door meerdere militaire eenheden en ontdekkingsreizigers over de hele wereld goed wordt bevonden. De 500m waterbestendige kast, het heliumventiel, het anti-shock systeem en de krasbestendige eenzijdig verdraaibare duikring van saffierglas, stellen het horloge in staat tot het uiterste te gaan. En dat uiterste is ver voorbij het uiterste van het menselijk lichaam.

Hands-on met de Bremont Waterman

Hands-on met de Bremont Waterman

“De Bremont Waterman met chronometerprecisie is echt over-engineered

Nick English, medeoprichter van Bremont heeft het volgende te zeggen over de functionele eigenschappen van de Waterman: “We staan ??erom bekend ongelooflijk degelijke en functionele duikhorloges te maken die allemaal intensief worden getest door zowel militairen als ontdekkingsreizigers. De Waterman is geen uitzondering. Dit nieuwe horloge is echt ‘over-engineered’, wat ik persoonlijk heel leuk vind. Heel leuk was ook de samenwerking met Mark Healey. Niemand die de kracht, schoonheid en kwetsbaarheid van de oceanen meer respecteert dan hij. Hij is echt een ‘Waterman’ in elke betekenis van het woord. We zijn vereerd om met hem samen te werken. Mark is een avonturier die gedreven wordt door perfectie, de oceaanomgeving en die totaal compromisloos is als het gaat om zijn uitrusting. Mark heeft de Bremont Waterman getest tot op een diepte van 50 meter, terwijl hij bij elke testduik minutenlang zijn adem inhield.”

Mark Healey in actie met de nieuwe Bremont Waterman

Mark Healey in actie met de nieuwe Bremont Waterman

 

Terwijl Healey flink wat hachelijke momenten meemaakte in de wereldzeeën – van aanvallen van haaien tot black-outs door monstergolven – gedijt hij in deze natte omgeving. “Elke keer dat je de oceaan ingaat, ben je in een omgeving die volledig onbeheerst is door mensen,” zegt hij. “Iedereen moet op de een of andere manier contact maken met dat soort wildernis, vooral in een tijd dat er zoveel lawaai en afleiding is in ons dagelijks leven.” Daarom is het een van Healey’s belangrijkste ambities om film, fotografie en persoonlijke ervaringen te gebruiken om de kennis van de mens met de oceaan te verdiepen. “Ik geloof absoluut dat mensen alleen iets zullen beschermen als ze het waarderen. Het is mijn levensmissie om anderen te inspireren om de oceaan te waarderen zoals ik dat doe,” zegt Healey.

“Een goed gemaakt horloge is het enige dat bij je blijft op je grootste avonturen”

Healey heeft ook wel wat te zeggen over de nieuwe Bremont Waterman met chronometerprecisie: “Ik identificeer me echt met Bremont’s toewijding aan design, functionaliteit en duurzaamheid. Dit horloge is net zo thuis in die diepzee als bij een black-tie-gelegenheid. Een goed gemaakt horloge is het enige dat bij je blijft op je grootste avonturen, maar ook tijdens het gewone leven. Voor mij is het een herinnering aan wie je bent en waar je bent geweest; een constant en betrouwbaar item in een dynamisch leven.”

Met meer dan 5 triljoen stukjes schadelijk plastic die onze oceanen bevuilen en dieren in gevaar brengen, bedachten Bremont en Healey dat ze een goed doel wilden ondersteunen met de nieuwe Waterman. Healy is afkomstig uit Oahu’s North Shore. De grootste oceaanvuilnisbelt ligt tussen Hawaii en Californië en daarom gaat een percentage van de opbrengst van alle Waterman-verkopen naar Sustainable Coastlines Hawaii.

De heldere wijzerplaat van de Bremont Waterman

De heldere wijzerplaat van de Bremont Waterman

Stalen kast met schokdemper voor het uurwerk

De nieuwe Bremont Waterman (net geen 5.000 euro) met chronometerprecisie maakt gebruik van een gemodificeerd automatisch kaliber BE-93-2AE met 42-hour power reserve en GMT-functie. De gesatineerde en gepolijste stalen kast waarin een schokdemper is geplaatst waarin het uurwerk is gemonteerd. De duiker is waterdicht tot 500 meter. De Waterman komt met twee banden, de comfortabele Blue Temple Island rubberband plus een blauwe band van oersterk kevlar. Gelimiteerd tot 300 stuks.