Grand Seiko event in Amsterdam op 7 december

Meld je nu aan! Het aantal plekken is beperkt

We nodigen je graag uit voor een zeer exclusief en bijzonder Grand Seiko event in Amsterdam op 7 december. Samen met Watching magazine, Fratello Watches en Seiko Nederland laat Horloge.info je op vrijdag 7 december je van heel dichtbij kennismaken met het zeer bijzondere Grand Seiko.

Grand Seiko Spring Drive Snowflake SBGA211G

Grand Seiko Spring Drive “Snowflake” SBGA211G

Op vrijdag 7 december a.s. staat er in Amsterdam iets bijzonders en exclusiefs te gebeuren voor iedere zelfverklaarde horlogeliefhebber en kenners van Grand Seiko in het bijzonder. Op die dag organiseren Watching magazine, Fratello Watches, Seiko Nederland en Horloge.info namelijk hét event dat jou in staat stelt om van heel dichtbij kennis te maken met het merk Grand Seiko. Deze dag staat volledig in het teken van de ultieme technische en esthetische kwaliteiten van Grand Seiko, de absolute top als het gaat om Japanse horlogerie.

Tijdens het horloge-evenement serveren we een lunch en zijn er verschillende interessante presentaties over Grand Seiko. Natuurlijk zijn er meer dan genoeg exclusieve Grand Seiko- en ook zeer zeldzame Credor-horloges aanwezig om te bewonderen en te proberen. Bovendien is er een demonstratie van een Grand Seiko Master Craftsmen uit Japan die tekst en uitleg zal geven over het ontstaan, de techniek en de achtergrond van de beroemde Grand Seiko “Snowflake”.

Wat: Grand Seiko event

Waar: Amsterdam

Wanneer: 7 december, Aanvang 12:00 (einde omstreeks 17:00).

Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus meld je snel aan! 

Graag RSVP met naam, adres, e-mail en telefoonnummer naar watching@watching.nl vóór 16 november! Genodigden ontvangen daarna een gedetailleerd programma en een officiële uitnodiging.


Grand Seiko, ‘het beste en meest praktische horloge ter wereld’

Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT Special Limited Edition SBGJ229

Grand Seiko Blue Ceramic Hi-Beat GMT Special Limited Edition SBGJ229

Tijdens het evenement wordt er uitgebreid en tot in het kleinste detail ingegaan in de verschillende aanwezige Grand Seiko-horloges. Interessant is dat de geschiedenis Seiko teruggaat tot 1881 en die van Grand Seiko tot 1959. De Seiko-directie geeft in 1959 namelijk twee eigen horlogestudio’s in 1de opdracht om ‘het beste en meest praktische horloge ter wereld’ te maken. Deze competitie brengt de eerste Grand Seiko voort. Al meteen bij de introductie wordt het Grand Seiko-horloge erkend en bewonderd als een horloge dat ultieme precisie, de beste materialen en een unieke vormgeving en afwerking verenigt. In de daaropvolgende decennia verovert Grand Seiko een haast mythische status onder horlogeliefhebbers.

Onafhankelijk Grand Seiko

Grand Seiko Caliber 9S 20th Anniversary Limited Edition SBGH265

Grand Seiko Caliber 9S 20th Anniversary Limited Edition SBGH265

Grand Seiko wint misschien prestigieuze prijzen buiten de Japanse landsgrenzen, de horloges zijn decennialang exclusief voorbehouden aan de thuismarkt. Pas in 2010 worden Grand Seiko-modellen internationaal gelanceerd. De laatste grote stap in de geschiedenis van Grand Seiko wordt gezet in 2017 wanneer Seiko President Shinji Hattori (1953), de achterkleinzoon van oprichter Kintar? Hattori, de nieuwe merkstrategie met Grand Seiko uit de doeken doet: “Grand Seiko begint aan een nieuw hoofdstuk. We laten het vrij zodat het als een onafhankelijk merk internationale successen kan boeken. Vanaf nu staat alleen nog de merknaam Grand Seiko op de wijzerplaat.”

Eigen manufactuur, eigen uurwerken, eigen techniek

Grand Seiko Caliber 9S 20th Anniversary Limited Edition SBGH267

Grand Seiko Caliber 9S 20th Anniversary Limited Edition SBGH267

De drie typen, in Grand Seiko-modellen gebruikte uurwerken (9S Mechanical, 9F Quartz, en 9R Spring Drive) gelden als zeer hoogstaand en innovatief. Elk uurwerk excelleert op een eigen wijze. Het mechanische Hi-Beat-uurwerk kaliber 9S-uurwerk tikt met 36.000 trillingen per uur en dus beweegt de secondewijzer iedere tiende van een seconde één stap voorwaarts. De in eigen beheer ontwikkelde en geproduceerde Spron 610 balansveer is uitzonderlijk goed bestand tegen schokken en magnetisme en levert daardoor zeer hoge prestaties. Grand Seiko gebruikt in het 9F quartz-uurwerk uitsluitend zelfgemaakte en uitvoerig geteste quartz-oscillators die een uitzonderlijke afwijking van slechts 10 seconden per jaar garanderen.

Grand Seiko 9F86 GMT SBGN003

Grand Seiko 9F86 GMT SBGN003

Voor meer informatie: www.grand-seiko.com