RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph

Van Richard Mille voor Kimi Räikkönen

RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph

Aankomend weekend is de Singapore Formula 1 Grand Prix van Singapore. Mooi moment voor Kimi Räikkönen om zijn nieuwe Richard Mille RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph te tonen. En te dragen in zijn Alfa Romeo C38 wanneer hij voor de 307e keer een grand prix gaat rijden.

Kimi Räikkönen is de F1 wereldkampioen van 2007 en bekend om zijn gortdroge en afgemeten manier van spreken. Tijdens persconferenties, maar ook tijdens de race wanneer hij communiceert met zijn team. “Leave me alone” bijvoorbeeld wanneer het team hem instructies geeft in het heetste van de strijd. En zijn er nog veel meer klassieke Kimi quotes. Op de vraag wat TAG Heuer zo speciaal maakt, antwoordde Kimi ooit met “it’s okay”.  Of Kimi dat ook vindt van de RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph waar zijn naam aan is verbonden, weten we niet. Of Richard Mille überhaupt al gevraagd heeft wat Kimi van dit horloge vindt, weten we ook niet.

RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph

Kimi Räikkönen in actie in de Alfa Romeo C38

RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen

De RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph Kimi Räikkönen is een eerbetoon aan een bij leven legendarische en bewonderde coureur. Maar ook aan het Alfa Romeo Racing Team, de legendarische fabrikant die onlosmakelijk verbonden is met autoracen. Richard Mille ondersteunt Alfa Romeo Racing Team sinds 2018, dus de speciale Kimi-uitvoering komt niet helemaal uit de lucht vallen. Het horloge van de “Iceman” die in de loop van zijn 18-jarige carrière 103 podiumplaatsen heeft behaald, en 21 keer eerste werd, is zeer gecompliceerd. Leuke tegenstelling met de ongecompliceerde recht-door-zee houding van de Fin. De RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph is voorzien van een uurwerk voorzien van split-second chronograaf en tourbillon. Lichtgewicht titanium en Carbon TPT zorgen ervoor dat het uurwerk slechts 7 gram weegt. 

Speciale tandwielen en een tourbillon

RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph

Uurwerkzijde van de Richard Mille RM 50-04

Net als een V6 hybridemotor in de Alfa Romeo C38 is het geskeletteerde uurwerk in de RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph voorzien van verschillende innovaties. Veel aandacht ging naar een perfecte energietransmissie. Door de tandwielprofielen aan te passen werd wrijving verminderd en daardoor een betere verdeling van het koppel uit de hoofdveer. En zo wordt het vermogen van die hoofdveer geoptimaliseerd. Het tourbillon-echappement zorgt voor accuratesse. De link leggen tussen autotechniek en haute horlogerie is wel toevertrouwd aan Richard Mille.   

600 lagen silicium

RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph

Richard Mille RM 50-04 met een witte lunette van Quartz TPT

De kleuren van de RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph worden ook gebruikt op de C38 single-seater. Het horloge heeft een lunette van wit Quartz TPT. En dat materiaal is opgebouwd uit 600 lagen silicium van elke 45 micron dik die bij een temperatuur van 120 ° C worden verwarmd. Verwarming en het vermengen met een andere stof zorgt voor een materiaal met een zeer hoge weerstand / gewichtsverhouding. In het uurwerk is ook het nummer 7 terug te vinden, het nummer van Kimi. Van de RM 50-04 Tourbillon Split-Seconds Chronograph worden slechts 30 stuks gebouwd en in ieder geval eentje daarvan zal tijdens de komende Formule 1-races door de naamgever gedragen worden. Kimi krijgt het horloge cadeau van Richard, maar voor de overige 29 geldt een prijs die maar net onder de magische 1 miljoen euro grens blijft.

Voor meer informatie: www.richardmile.com