Dit is niet de nieuwe Rolex Daytona

Dit is een custom carbon Daytona van DiW Manufacture

Dit is niet de nieuwe Rolex Daytona

Nee, dit is niet de nieuwe Rolex Daytona. De kleurrijke Daytona met zijn gesmede carbon kast is een creatie van DiW Manufacture. Dat designbedrijf en horlogetuner is gestart in 2011 door de Belgische broers Victor & Morris Rampel. En niets is hen te dol en geen enkel huisje heilig.

Horlogetuners zijn gek op Rolex. We hebben op Horloge.info al verschillende gepimpte modellen de revue laten passeren waaronder een Daytona met tourbillon. DiW Manufacture is een door twee broers gestart bedrijf dat met name Rolex-modellen ombouwt. Zoiets als Brabus met Mercedessen doet. En dat betekent dat alles kan. De meest recente uiting van horloge tuning door DiW Manufacture is een Rolex Daytona in een kast van gesmeed carbon en verder kleur. Heel veel kleur.

Dit is niet de nieuwe Rolex Daytona, dit is een DiW Manufacture

Over de historie van de Daytona en de prominente plek die de chronograaf inneemt in de horlogewereld zullen we nu zwijgen. Dat voor stalen Daytona’s al sinds jaar en dag lange wachtlijsten bij de dealers liggen is ook bekend. En dat via het grijze circuit de prijzen van dergelijke stalen chrono’s de pan uitrijzen is ook geen nieuws. Oh, en dan vergeten we nog de recordbedragen die voor vintage Daytona’s op veilingen voorbij vliegen. Wie sportief, exclusief en anders wilt, zijn biedt DiW Manufacture een soort van alternatief voor de stalen Daytona. En dat is dus een carbon Daytona.

Dit is niet de nieuwe Rolex Daytona

Kleurvarianten van de DiW Manufacture Carbon Daytona

Gesmeed en licht duurzaam carbon

Een kast van ultralicht carbon is trouwens helemaal nog niet zo gek voor een chronograaf dat als racehorloge is bedoeld. En net zoals Richard Mille koolstofvezel inzet om de pols van de coureur maar niet te veel te belasten, kiest DiW Manufacture dus ook voor carbon voor de Daytona. Maar gesmeed carbon – carbonvezels die onder hoge druk worden samengeperst – is niet alleen licht, het is ook duurzaam. En het uiterlijk is uniek, modern en heel levendig. De kast, lunette en wijzerplaat ogen helemaal Rolex, maar worden door DiW Manufacture in de eigen werkplaats gemaakt. In die werkplaat worden bijvoorbeeld ook sieraden van koolstofvezel gebouwd, maar dit geheel terzijde. Het geeft wel aan dat er expertise aanwezig is als het gaat om het werken met carbon.

Mötley Crüe en Pamela Anderson waardig

Dit is niet de nieuwe Rolex Daytona

De bontgekleurde DiW Manufacture Carbon Daytona

Omdat de kast, lunette en wijzerplaat zijn allemaal in eigen huis gemaakt zijn bij DiW Manufacture is eigenlijk alles mogelijk. En dus zien we kleur, veel kleur. Effen kleuren, maar ook een tot slechts vijf stuks gelimiteerde variant die Motley heet. En inderdaad, het horloge heeft wel wat weg van de podiumgarderobe van glam metal-band Mötley Crüe uit de jaren ’80. Je zou de verfspatten in rood, geel en groen ook kunnen bestempelen als een soort popart camouflage, maar eigenlijk oogt deze Daytona meer als het horloge van Tommy Lee, drummer van Mötley Crüe en bovendien de ex van “Baywatch” babe Pamela Anderson. Ook al omdat de contraststiksels op de band zijn uitgevoerd in wild paars, rood, geel en groen.

Het is en blijft een Daytona

Puristen gruwelen bij het aanschouwen van de Rolex-kroon in een zwart carbon horloge met wilde kleuren. Maar net zoals er klanten zijn voor getunede Lambo’s, Bentley’s en Mercedessen, zo zijn er ook klanten voor een Daytona waar Rolex niets meer mee te maken wil hebben. Want dat moeten we wel even duidelijk stellen, de fabrieksgarantie vervalt wanneer DiW Manufacture een Daytona onder handen heeft genomen. Of eigenlijk, wanneer ze een Daytona-uurwerk in hun eigen kast hebben geplaatst. De vorm blijft overigens zeer herkenbaar een Daytona. En dat zegt wat over het iconische uiterlijk van de chronograaf. De prijzen van een carbon Daytona beginnen rond de 40.000 euro. En dat is voor liefhebbers van “Dr. Feelgood” of een gelijksoortige lifestyle als die van Mötley Crüe-leden, vast geen onoverkomelijk bezwaar. 

Voor meer informatie: DiW Manufacture