Samenwerking Richard Mille en McLaren

Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph

Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph

De samenwerking van Richard Mille en race- en sportautobouwer McLaren resulteerde in hun eerste, gezamenlijk gebouwde horloge, de RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph. Gelimiteerd tot 500 stuks en eigenlijk alleen bedoeld voor mensen die klant zijn van McLarens zeer exclusieve Ultimate Series.

Eerst het goede nieuws. De Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph is met een prijs van ongeveer 180.000 euro een ‘koopje’. De ‘goedkoopste’ McLaren, de 540 C Coupé, begint ronde de 210.000 euro, terwijl het samenwerkingshorloge ‘slechts’ 180.000 euro moet gaan kosten. Wie kijkt naar de Richard Mille prijslijst komt tot de ontdekking dat ook de avantgardistische horlogemaker veel kostbaarder modellen in de aanbieding heeft. De Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph is dus zowel een instapmodel als een middenklasser.

De Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph zit vol details die doen denken aan een McLaren

De Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph zit vol details die doen denken aan een McLaren

Nu het minder goede nieuws. De 5000 stuks die van de Richard Mille RM 11-03 McLaren gebouwd gaan worden, zijn in eerste instantie bedoeld voor mensen die deelnemen aan de exclusieve McLaren Ultimate Series. McLaren wil de ultieme straat-legale raceauto maken voor de petrol head die alles al heeft en toch nog meer wil. McLaren heeft een auto met als codenaam P15 al bijna klaar en die hypercar moet de revolutionaire P1 in alles overtreffen. De RM 11-03 wordt exclusief aangeboden aan klanten van de McLaren Ultimate Series via de Richard Mille Boutiques wereldwijd en de klanten krijgen de mogelijkheid voor hun ultieme McLaren en RM 11-03 McLaren dezelfde serienummers te kiezen.

Esthetische en functionele welvingen

Terug naar het horloge. De RM 11-03 McLaren, gecreëerd in nauwe samenwerking tussen McLaren Design Director Rob Melville en Richard Mille Engineer Fabrice Namura, is het resultaat van een wederzijds interesse in design en het gebruik van nieuwe materialen. “Het idee was om een ??echte technische uitdaging aan te gaan, iets dat verder gaat dan een wijzerplaat met een inscriptie. Ik vind de 720S ontworpen door Rob Melville betoverend mooi, en we wilden de RM 11-03 McLaren dezelfde welvingen geven op een manier die zowel esthetisch als functioneel zijn,” zegt Namura.

Bijpassende auto bij het horloge, de McLaren Senna GTR Concept

Voorlopig bijpassende auto bij het horloge; de McLaren Senna GTR Concept. Het wachten is op de McLaren Ultimate Series

De kast van de RM 11-03 McLaren is gemaakt van Carbon TPT® verweven met Orange Quartz TPT® en dat resulteert in een extreem sterk en licht omhulsel van het uurwerk en qua kleur perfect aansluit bij de huiskleur van McLaren. De titanium pushers weerspiegelen het ontwerp van de koplampen van de McLaren 720S. Titanium details, gevormd naar luchtinlaat van de legendarische McLaren F1 en voorzien van het McLaren-logo, sieren de rand. De titanium kroon is natuurlijk een autowiel. Onder de motorkap van de RM 11-03 huist het

Het automatische RMAC3-kaliber met veel zichtbare titanium onderdelen

Het automatische RMAC3-chronograafkaliber met veel zichtbare titanium onderdelen

automatische RMAC3-kaliber dat in 2016 voor het eerst werd gepresenteerd. De flyback-chronograaf maakt gebruik van twee veertonnen en heeft een gangreserve van 55 uur. Het gebruik van titanium voor veel essentiële uurwerkonderdelen zoals de bovenste brug, garanderen een hoge stijfheid en dat verbetert de prestaties van het uurwerk. Supersporthorloge botst op supersportwagen = Richard Mille RM 11-03 McLaren Automatic Flyback Chronograph. Meer informatie via www.richardmille.com