Bell & Ross licht op

De BR03-92 Nightlum is er gloeiend bij

Bell & Ross BR03-92 Nightlum

Het cockpitinstrument uit het dashboard getrokken en om de pols gegespt; dát is Bell & Ross. Het merk met Franse roots maakte een grootse impact met de BR01 – het grote vierkante vliegtuiginstrument – en sindsdien zijn er vele varianten gelanceerd. Waaronder nu de BR03-92 Nightlum. Deze nieuwe Bell & Ross licht op door een grote hoeveelheid Superluminova.

Minimalistisch ontwerp, veel Superluminova. De Bell & Ross BR03-92 Nightlum gloeit dag en nacht

Minimalistisch ontwerp, maximale hoeveelheid Superluminova. De Bell & Ross BR03-92 Nightlum gloeit dag en nacht

 

De BR01 is een monument in de moderne horlogegeschiedenis. Niet alleen omdat het zo heel letterlijk een luchtvaarthorloge is, maar ook vanwege de massiviteit van het vierkante instrument. De 46 mm BR01 is een monumentaal apparaat om de pols. De 42 m BR03 daarentegen is een makkelijker en door meer mensen draagbaar horloge omdat het een geslonken variant is op de originele kast. Het uiterlijk en de uitstraling van het eerste ‘dashboardhorloge’ is ondanks de verkleinde afmetingen intact gebleven.

‘Cirkel-in-een-vierkant ontwerp’

De 42 mm BR03-92 Nightlum is een comfortabel dragend cockpitsinstrument

De 42 mm BR03-92 Nightlum is een comfortabel dragend cockpitinstrument

De matzwarte BR03-92 Nightlum (3.400 euro) in matzwart keramiek is de nieuwste variant en valt onmiddellijk op door het moderne, minimalistische en functionele design. Het horloge geeft de tijd weer; dag en nacht. En zowel bij daglicht als in het donker is het aflezen van de wijzerplaat een peulenschil. De BR03-92 Nightlum met zijn ‘cirkel-in-een-vierkant ontwerp’ ontdoet zich van allerlei overbodige, alleen maar afleiding veroorzakende informatie op de wijzerplaat en concentreert zich volledig op het zo helder mogelijk weergeven van de tijd. In de krasbestendige, tot 100 meter waterdichte kast van keramiek, tikt het automatische BR-CAL.302 uurwerk dat behalve de tijd ook de datum weergeeft – te zien tussen 4 en 5 uur.

Gloeiend erbij

De naam die is samengesteld uit de woorden “Lum” en “Night” verwijzen natuurlijk naar de lichtgevende kwaliteiten in het donker van de nacht. Groen Superluminova® C3 is ultra-lichtgevend en heeft ook nog eens een lange gloeitijd; het materiaal is zelfs na een uur in volledige duisternis nog te zien. De kleur van het Superluminova zorgt overigens ook dat de wijzers en indexen ook bij dag helder afsteken tegen de zwarte achtergrond dus ook bij daglicht is het materiaal op onder andere de 12, 3, 6 en 9 (de wijzerplaat met deze indeling is onmiddellijk herkenbaar als een Bell & Ross) zeer functioneel. Dankzij het Superluminova® C3 is het horloge er altijd gloeiend bij. BR03-92 Nightlum had dus eigenlijk ook BR03-92 Alwayslum kunnen heten, maar dat bekt voor geen meter.

Het gebruikte groene Superluminova® C3 is ultra-lichtgevend en heeft een lange gloeitijd

Het gebruikte groene Superluminova® C3 is ultra-lichtgevend en heeft een lange gloeitijd