Het jaarlijkse hippische evenement CHIO Rotterdam liep zondag af met als sluitstuk de Longines Grand Prix Port of Rotterdam en daarna de prijsuitreiking van de Longines Press Award for Elegance 2011. De Grand Prix werd gewonnen door de Amerikaanse amazone Beezie Madden, die samen met Canadees Eric Lamaze ook de Longines Press Award for Elegance 2011 kreeg.

Longines was dit jaar voor het zesde jaar officieel tijdwaarnemer en partner van het CHIO Rotterdam. In samenwerking met Schaap en Citroen juweliers werden vele mooie stukken uit de collectie van het Zwitserse horlogemerk getoond, waaronder de met 244 diamanten ingelegde Longines DolceVita Talking Piece (lees: Horloge.info).
Het CHIO Rotterdam is de laatste CSIO van het Nations Cup seizoen en daarom ook de gelegenheid om de meeste elegante ruiter en amazone te eren met de Longines Press Award for Elegance 2011. Van alle deelnemers aan de CSIO evenementen in La Baule, Rome, St. Gallen, Falsterbo, Hickstead en Dublin wisten Beezie Madden op Coral Reef Via Volo en Eric Lamaze op Hickstead na het CHIO Rotterdam de international jury van hippische experts het meest te overtuigen.


Beezie Madden op Coral Reef Via Volo met Longines Brand Manager Niels Eggerding


Beide ruiters waren blij verrast met het winnen van de Longines Press Award for Elegance, die bestaat uit een trofee, een set Longines horloges en een cheque ter waarde van 20.000 Zwitserse franken. Zie voor meer informatie en nieuws over Longines Horloge.info/Longines en kijk op Longines.com. Zie ook CHIO.nl voor meer informatie over het CHIO Rotterdam.