Vintage Longines RailRoad leidt het spoor secuur terug naar jaren zestig

Geïnspireerd op sixties horloges, weerspiegelt de Longines RailRoad niet alleen het vintage gevoel, maar vooral de karakteristieke esthetiek en technische kenmerken van een horloge dat ooit bestemd was voor medewerkers van de Amerikaanse spoorwegen.

The Longines RailRoad_Pictures_L2.803.4.23.0_PR2_CMYK

Op de off-white wijzerplaat is R.R. te lezen waarbij de R.R. staat voor Rail Road, een verwijzing naar de initialen zoals die ook voorkwamen op het originele model. Dit geldt ook voor de cijfers 888 van het restyle automatische horloge, die een verwijzing zijn naar het 2016 kaliber. Op het originele horloge zijn de cijfers 280 te zien, een verwijzing naar het handgewonden kaliber uit die dagen.

Ook de 2016 Longines RailRoad weerspiegelt het wat sobere, maar karakteristieke uiterlijk van het spoorweg horloge. Gelijktijdig heeft het horloge zeer mooi uitgewerkte details. De gepolijste wijzerplaat heeft 24 zwarte, (geverfde) Arabische indexen en glanzend gelakte wijzers.

Longines RailRoad '280' en '888'

Longines RailRoad ‘280’ en ‘888’

The Longines RailRoad_Pictures_L2.803.4.23.0_Verso

Een ander fraai detail zijn de geborstelde lugs in combinatie met het gepolijste bezel. De 40-mm diameter stalen behuizing herbergt het betrouwbare automatisch uurwerk kaliber  L888.2. Dit kaliber is exclusief vervaardigd voor Longines, heeft een frequentie van 25.200 tikken per uur en een gangreserve van 64 uur. De achterkant van het horloge- waterdicht tot 30 meter) toont een gravure geïnspireerd op de originele decoratie van de1920 zakhorloges voor de Amerikaanse spoorwegmaatschappij. Een elegante zwarte alligator band voegt een extra vleugje raffinement toe aan het model.

Prijs: € 1540
Meer informatie: Longines.com