Spot-on Hamilton Broadway horloge trilogie

‘Broadway’ staat in de spotlights bij Hamilton, sinds het horlogemerk, dat een succesvolle carrière heeft binnen de filmindustrie, het portfolio heeft aangevuld met een sportieve, stadse lijn. De lijn is een knipoog naar de Amerikaanse oorsprong van het merk.

Het is niet voor het eerst dat Hamilton een uitstapje maakt naar één van de beroemdste straten van de wereld. De eerste serie zakhorloges, die werden uitgebracht in de periode rond 1890, stonden bekend als “Broadway Limited.” In 2016 laat Hamilton zich inspireren door de skyline van New York, om een onmiskenbaar modern en sportief uurwerk te creëren.
Broadway_Images_H43515735 Hamilton Broadway_Auto DD Strap_HR_PR

De 2016 Hamilton Broadway trilogie bestaat uit de 40 mm Day Date Quartz (kaliber 955.122), de 42 mm Day Date Automatic (kaliber H21) en de 43 mm Auto Chrono (kaliber H30). Deze automatische modellen hebben gangreserves van wel 60 tot 80 uur.

Hamilton Broadway 3 modellenAlle drie de modellen hebben een kastontwerp waarbij een strak, krachtig lijnenspel wordt opgevoerd. De gestroomlijnde zwarte wijzerplaten zijn met verticale lijnen opgebouwd. Deze lijnen komen weer terug in de decoratieve ring onder de lunette en kroon, waardoor het een terugkerend leitmotiv vormt. Dit stadse karakter wordt extra benadrukt door een centrale lijn op de wijzerplaat, die doet denken aan de legendarische straat in New York tussen de wolkenkrabbers. Dit motief loopt helemaal door in de soepele leren band met zijn zichtbare stiksels en wordt weerkaatst in de contrasterende afwerkingen van de drie-rijen schakelband.Hamilton Broadway

De verhoogde buitenste zwarte ring heeft wijzers als wolkenkrabbers en verhoogd aangebrachte indexen waardoor uitzonderlijke visuele diepte en eigentijdse interesse gecreëerd worden. Alle drie de modellen hebben een secondewijzer met een rood uiteinde dat zorgt voor een helder, fris en zeer goed afleesbaar accent. Het lichtgevende materiaal op de wijzers zorgt dat de tijd optimaal afleesbaar is, ook zonder de lichtreclame van Broadway in de buurt.Hamilton Broadway_Images_H43516731 Hamilton Broadway_AC Strap_HR

Alle Hamilton Broadway modellen zijn afgewerkt met Hamiltons kenmerkende tweezijdige pushpins met gepolijste/gesatineerde aspecten en het lichtspel tussen de diamant-gepolijste lunette rond de wijzerplaat en de wijzers. Een aantal details van de Hamilton Broadway lijn willen we nog noemen: De Auto Chrono heeft een sportieve tachymeterschaal op de lunette; de Day Date Auto een kalenderaanduiding en de Day Date Quartz heeft als kenmerk een kastdeksel waarin als knipoog een verwijzing naar de putdeksels van New York is verwerkt.

Prijzen:
Hamilton Broadway Auto Chrono € 1695
Hamilton Broadway Day Date Auto € 850
Hamilton Broadway Day Date Quartz € 500
Meer informatie: Hamiltonwatch.com