Longines presenteert speciaal Roland Garros horloge

Longines Conquest 1/100th Roland Garros horloge

Longines is al sinds 2007 de officiële tijdmeter van het legendarische Franse tennistoernooi Roland Garros en dat vraagt om een mooi nieuw model. Het horlogehuis brengt ter ere van het partnerschap de nieuwe Conquest 1/100th Roland Garros uit, een sportieve chronograaf die tot op een honderdste nauwkeurig meet en afleesbaar is.

Longines Conquest 1/100th Roland Garros horlogeLongines is al sinds 1878 actief in tijdmeting bij diverse sporten. Met de Conquest 1/100th-serie ontwikkelde het merk een horloge dat voorziet in de behoefte om de tijd tot op een honderdste van een seconde nauwkeurig te kunnen meten. De Conquest 1/100th Roland Garros beschikt over een intuïtieve analoge aanduiding, met aparte (oranje) wijzer die de tijd tot op een honderdste nauwkeurig aangeeft. Dit wordt mogelijk gemaakt door een nieuwe generatie quartz uurwerken die uurwerkfabrikant ETA speciaal voor Longines ontwikkelde. Het L440 uurwerk beschikt over een microcontroller met een flash geheugen, dat het mogelijk maakt het uurwerk direct te resetten en om tussentijden te registreren.

Longines Conquest 1/100th Roland Garros horloge
Om de samenwerking met het Parijse tennistoernooi luister bij te zetten zijn zowel de wijzers, als details op de wijzerplaat uitgevoerd in oranje, verwijzend naar het gravel op dit wereldberoemde court. Het kastdeksel van de Longines Conquest is gegraveerd met het logo van Roland Garros. De stalen kast meet 41 millimeter en huist een antracietkleurige wijzerplaat. Deze duidt naast de uren, minuten en kleine seconden ook een datum aan en uiteraard de chronograaffuncties. De band is eveneens uitgevoerd in staal. Het horloge is waterdicht tot 300 meter. Prijs: € 1.400,-

Kijk voor meer informatie op: www.longines.com