Nieuwe Victorinox Alliance horloge geleverd met zakmes

Victorinox Swiss Army is natuurlijk het bekendst van zijn betrouwbare zakmessen. Maar het Zwitserse merk bewijst dat het ook op horlogegebied zijn mannetje staat. Elegantie en raffinement combineren met functionaliteit en betrouwbaarheid in het nieuwe Alliance horloge, dat wordt geleverd in combinatie met een…. exclusief officiers zakmes.

De nieuwe lijn van het familiebedrijf Victorinox, dat 130 jaar geleden het licht zag in Ibach, in het hart van Zwitserland, oogt klassiek en verfijnd. De lunette van de Alliance is ‘guilloché’ bewerkt, en natuurlijk geïnspireerd op het beroemde Zwitserse zakmes van Victorinox. Het Swiss Army Knife is een cult-object geworden en heeft zelfs een plaatsje in de collectie van het MOMA (Museum of Modern Art) in New York.

Victorinox-Alliance-horloge-TIM241712Het Alliance horloge is Swiss Made en concentreert zich op de belangrijkste functie : het uur op een zo precies mogelijke en duidelijke manier weergeven. De handtekening van het merk is fijntjes op het horloge gezet: de secondewijzer (van drie van de vier uitvoeringen) draagt met trots de beroemde rode Victorinox kleur, net als de vermelding «Automatic» op de wijzerplaat.

Victorinox-Alliance-horloge-TIM241714De Alliance quartz  huist in een roestvrijstalen kast (316L) met een diameter van 40 mm. Het is voorzien van krasbestendig saffierglas, dat een drievoudige anti-reflectiebehandeling heeft ondergaan. Het horloge is waterdicht tot een druk van 10 ATM (100 meter / 330 voet) en heeft een geschroefde achterplaat. Voor de wijzerplaat is er de keuze uit zilverwit of blauw met lichtgevende wijzers en opgelegde uurindexen en cijfers. Op 6 uur vinden we een datumvenster.

Victorinox-Alliance-horloge-TIM241715Het uurwerk in de quartz versie is de Ronda 715. Daarnaast is er ook een mechanische versie. Deze heeft dezelfde specs maar komt met een zilverwitte of Black Ice wijzerplaat.  Het automatisch mechanische uurwerk is de ETA 2824.
Het horloge komt aan een gepolijste roestvrijstalen band met een veiligheidsslot met drukknop en zal deze zomer beschikbaar zijn voor € 525 (quartz) en € 765  (mechanisch).

Kijk voor meer informatie op www.victorinoxswissarmy.com

Victorinox-Alliance-horloge-met-zakmes