Het is alweer bijna 14 februari; de dag der geliefden: Sint Valentijn geeft ons het fiat onze geliefde extra in de watten te leggen, of, ons dames in de watten te làten leggen. Speciaal voor deze gelegenheid creëerde Longines de Ladies Diamond Conquest; een sportief doch glimmend dameshorloge. Ondanks de schitterende lunet die bezet is met wel 120 diamanten, is dit een sober horloge dat iedere sportieve vrouw, die echter geen toegeving wenst te doen wat betreft haar elegantie, zal bekoren.

Toonaangevend in de Conquest collectie is de uitstraling van een ?casual? schoonheid. De Ladies Diamond Conquest is bescheiden, sportief maar bovendien met haar ?aureool? van diamanten een dameshorloge met klasse! Geschikt per 8 diamanten en telkens gescheiden door 2 aparte diamanten, is het patroon grafisch en blijft een mooie synergie vormen met het strakke design. Eigen aan een sportief horloge, is de kroon beschermd en erg vrouwelijk is de wijzerplaat van wit parelmoer, met 11 diamanten die de uren aanduiden.


Ter hoogte van de ?drie? bevindt er zich de datumaanduiding. De dagen, uren, minuten en seconden worden dag na dag en zeer nauwkeurig weergegeven dankzij het kwartsuurwerk kaliber L263.2. De stalen horlogeband brengt de kast alleen nog maar meer tot haar recht; het vormt allemaal één mooi geheel. Extra aan het ontwerp, dat uitermate geschikt is voor vrouwen die hun actieve leven maar al te graag leiden in een elegante verschijning, heeft Longines het horloge voorzien van een geschroefde kastbodem, waardoor het horloge beschikt over water(druk)resistentie tot 5 bar (50 meter).


Longines Ladies Diamond Conquest


Longines? thuisbasis bevindt zich te Saint-Imier, Zwitserland, en dat sinds 1832. 180 jaar van non-stop vakmanschap en horloge-expertise reflecteren zich in een sterke toewijding aan traditie, elegantie en prestaties. Met generatielange ervaring als de officiële tijdwaarnemer bij wereldkampioenschappen en als partner van de internationale sportfederaties, is sportieve en stijlvolle  Ladies Diamond Conquest aldus niet zomaar een ontwerp van dit huis, maar vindt haar roots duidelijk in vakmanschap met de nadruk op sportiviteit.


?s Morgens in tailleur naar de vergadering, ?s middags sporten, ?s avonds in cocktailjurk naar dat ene feestje? de Ladies Diamond Conquest is ervoor gemaakt. Een dame kan zich geen schitterender Valentijnscadeau wensen; drie-in-één én diamanten! Nu maar hopen dat niet alleen Ladies, maar ook hun mannen dit lezen?


Tekst © Horloge.info door Mylène Koppyn