Het Zwitserse horlogemerk Fortis bestaat in 2012 100 jaar. Om dit te vieren zal het gedurende het jaar verschillende bijzondere horloges uitgeven. Fortis begint het jaar met een fraaie heruitgave van een Marinemaster uit de jaren 1970, de Marinemaster Vintage Limited Edition.

Fortis brengt al sinds de jaren 40 van de vorige eeuw mechanische horloges met de naam Marinemaster op de markt. In plaats van het updaten van een vorig ontwerp, heeft Fortis de Marinemaster iedere keer een nieuw en modern uiterlijk gegeven, waardoor elke nieuwe collectie (tot op de dag van vandaag) er weer anders uit ziet. Ter viering van de 100ste verjaardag grijpt Fortis nu echter eenmalig wel terug op een eerder ontwerp en presenteert de heruitgave van een Marinemaster uit de jaren 1970, in een stijl en kleurstelling typische voor die periode.


Fortis Marinemaster Vintage Limited Edition


De Fortis Marinemaster Vintage is een zeer getrouwe kopie van het origineel ? Fortis heeft er zelfs voor gekozen de chronograaf te voorzien van plexiglas, wat het horloge extra charme geeft. Qua afmeting (40 millimeter) en uurwerk (Fortis F2020, gebaseerd op een ETA uurwerk met Dubois Dépraz opbouw) is het horloge wel ?van deze tijd?. De Fortis Marinemaster Vintage komt in een oplage van 500 stuks per kleurstelling (blauw of oranje) op de markt voor ? 2.960,-.


Zie voor meer nieuws en informatie over het merk Horloge.info/Fortis of kijk op Fortis-Watches.com.