Longines HydroConquest in zwart, grijs en blauw

Nieuwe keramische lunette, nieuwe wijzerplaat, nieuw charisma

Longines HydroConquest met zwarte keramische lunette en stalen band

Longines heeft de populaire HydroConquest onder handen genomen. De lunette is nu voorzien van een kleur in keramiek. De Longines HydroConquest in zwart, grijs en blauw heeft een stalen kast in 41 of 43 mm en is zowel een ‘duiker’ als een alledaagse ‘gentleman’.

Je zou kunnen zeggen dat de Longines HydroCoquest een allemansvriend is. Dus? Is dat slecht? Nee. Iedereen houdt (stiekem) van labradors en van een Calvin Klein-ondergoedmodel kun je met de beste wil van de wereld niet zeggen dat hij er slecht uitziet, ook al wil je jaloerse brein dat uit alle macht. Zo zit het ook met de nieuwe Longines HydroConquest in zwart, grijs en blauw. De verschillende kleuren wijzerplaten hebben een zonnestraalmotief dat onbelemmerd kan glanzen door het ontspiegelde saffierglas erboven. Ook het ontwerp van die wijzerplaat is trouwens aangepast. De vorige variant was een stuk drukker met cijfers en indexen en ‘dots’. De 2018-variant heeft gedag gezegd tegen de ‘dots’ waardoor de aanblik rustiger is geworden. De grote 12, 9 en 6 zijn gebleven want die typeren de HydroConquest en komen nu beter tot hun recht. Zelfs de meest verwende purist kan niet anders dan erkennen dat het horloge een geslaagd en doordacht eigen ontwerp heeft, dat het van uitstekende kwaliteit is en ook nog eens fatsoenlijk is geprijsd – prijzen beginnen bij 1.290 euro.

Gesoigneerde veiligheid

De Longines HydroConquest met een stalen band en met een nieuw ontworpen wijzerplaat en een lunette in keramiek

De 41 of 43 mm Longines HydroConquest (hier met een stalen band) heeft een nieuw ontworpen wijzerplaat en een lunette uitgevoerd in keramiek

 

De Longines HydroConquest met datumaanduiding heeft een nieuwe lunette met keramische inzet inde kleuren blauw, zwart en grijs. Het gebruik van keramiek is functioneel want de kleuren zullen nooit vervagen, het is zeer goed bestand tegen krassen en het geeft een luxueuze glans. Met oog voor stijl en detail is de kleur van de wijzerplaat gekoppeld aan een rubberband in dezelfde kleur, maar een stalen exemplaar is ook mogelijk. Dat stalen exemplaar is extra functioneel want deze is uitgevoerd met een dubbele veiligheidsvouwsluiting met geïntegreerd verlengmechanisme waardoor het horloge ook over het duikpak gedragen kan worden. Praktisch én veilig is de eenzijdig verdraaibare lunette, standaard onderdeel van elk professioneel duikhorloge. Een duiktijd kan hierdoor nooit noodlottig langer duren dan gepland, maar zal, bij het per ongeluk draaien van de lunette, altijd korter uitpakken. Dat geeft lucht.

Onverzettelijke avonturier

De grijze variant van de Longines HydroConquest met bijpassende grijze rubberband

De grijze variant van de Longines HydroConquest met bijpassende grijze rubberband

 

Een stoer duikhorloge spreekt mannen aan. Het doet denken aan avontuur, heeft een aura van onverzettelijkheid, appelleert aan onvervalste mannelijkheid. De HydroConquest is niet anders. Maar het horloge is meer dan een goed gesoigneerd uiterlijk. De stalen kast is namelijk waterdicht tot 300 meter en dat zijn serieuze cijfers. Dat komt mede door de geschroefde kroon en achterdeksel van de kast. Wanneer deze geschroefd zijn, is waterdichtheid tot grote diepten makkelijker te realiseren en bovendien kan ook ander vuiligheid minder eenvoudig in de kast kruipen. Ook functioneel zijn de contrasterende wijzers en indexen die ruimschoots bedekt zijn met lichtgevend Super-LumiNova.

De Longines HydroConquest met keramische lunette in drie kleuren en datumaanduiding is verkrijgbaar in 41 of 43 mm. Aan de basis ligt het automatische kaliber L888.2 (basis ETA A31.L01), dat tikt met 25.200 vibraties per uur (3,5 Hz) en een gangreserve heeft van 64 uur.