Richard Mille RM 67-02 Alexander Zverev

32 grams lichtgewicht voor tennissers en andere topsporters

Richard Mille RM 67-02 Zverev

Richard Mille maakt horloges die zijn uitgerust als topsporters. En die horloges zijn in veel gemaakt vóór topsporters. Tennisgod Rafa Nadal, rally-legende Sébastien Loeb, F1-piloot Felippe Massa en nog een paar andere atleten dragen speciaal voor hun sport geconstrueerde horloges van Richard Mille. De 32 gram ‘zware’ Richard Mille RM 67-02 Alexander Zverev is een tennishorloge voor de Duitse nummer 3 van de wereld. Toch is hij niet de enige atleet met een RM 67-02 om de pols.

Het CRMA 7 uurwerk is gemaakt van titanium – de platine en de bruggen – en een speciale carbonsoort – TPT

Het CRMA 7 kaliber in de Richard Mille RM 67-02 Alexander Zverev is gemaakt van titanium – de platine en de bruggen – en een speciale carbonsoort – TPT

 

De Richard Mille RM 67-02 is een veelzijdige topatleet. Met een vedergewicht van een verbijsterende 32 gram is het horloge het lichtste model in de collectie. Het automatische uurwerk in het horloge is het zevende kaliber dat in het eigen atelier is gebouwd. Het CRMA 7 uurwerk is gemaakt van titanium – de platine en de bruggen – en een speciaal carbon TPT-composiet is gebruikt om de rotor met variabele geometrie te bouwen. Het uurwerk is niet alleen hightech het is ook haute horlogerie want de afwerking is van het allerhoogste niveau.

Voor wereldkampioenen en ‘rookies’

De naadloze ‘comfort’ band van de RM 67-02 Zverev is zeer elastisch en volgt de contouren van de pols

De naadloze ‘comfort’ band van de Richard Mille RM 67-02 Alexander Zverev is zeer elastisch en volgt de contouren van de pols heel precies voor optimaal comfort

 

De Richard Mille RM 67-02 is een alleskunner. Het horloge is zo gebouwd dat het de meest extreme omstandigheden (lees: extreme sporten) zonder problemen kan doorstaan. En dus zien we de RM 67-02 om de pols van skiër Alexis Pinturault en is er een variant voor vijfvoudig wereldkampioen rally Sébastien Ogier. Op de titanium wijzerplaat van deze horloges zijn gepolijste afbeeldingen te zien van de (Franse) landenvlaggen van de atleten. Ook worden twee prototypes van de RM 67-02 dit Formule 1-seizoen gedragen door McLaren-coureur Fernando Alonso en ‘rookie’ Charles Leclerc die voor Sauber rijdt. Beide coureurs zijn rijdende testplatforms voor het horloge.

Richard Mille RM 67-02 Alexander Zverev: zwart en rood TPT

Nee, dat is geen marmer, dat is TPT carbon

Nee, dat is geen marmer, dat is TPT carbon. Let ook op de kleurstelling in Duits Schwarz, Rot und Gold (de ‘gele’ kroon en bruggen)

 

De Richard Mille RM 67-02 Alexander Zverev is een kleurige variant gemaakt voor de gelijknamige Duitse nummer 3 van de ATP-ranglijst. Rafa Nadal heeft al bewezen dat een Richard Mille om de pols geen enkele belemmering vormt voor het winnen van Grand Slams. Zverev heeft dus geen enkel excuus als hij zijn horloge gemaakt van zwart carbon TPT-composiet en rood quartz TPT omheeft. Hij heeft zelfs een voordeel ten opzichte van Nadal want de RM 67-02 Alexander Zverev van de naadloze ‘comfort’ band is nieuw. De band is zeer elastisch en volgt de contouren van de pols waardoor het net lijkt alsof het horloge er niet is. De prijs van dit lichtgewicht, morfologische stukje horlogetechniek van het allerhoogste niveau ligt is te vergelijken met het prijzengeld dat te verdienen valt bij een tennistoernooi in Ahoy’ vermoeden we.

Alexander Zverev zonder horloge in 2015 in actie tijdens de US Open

Alexander Zverev zonder horloge in 2015 in actie tijdens de US Open

Voor meer informatie: www.richardmille.com