Hoewel er door de bewolking heen vanaf vrijdag nog sporadisch hemellichamen te zien waren, straalde er tijdens het CHIO Rotterdam 2010 toch sterren. Longines, officiële partner en tijdwaarnemer van het jaarlijkse hippische evenement in het Kralingse bos , presenteerde er de PrimaLuna ?Duizend en één Nacht? ? een dameshorloge bezet met in totaal 358 diamanten ? en het 35.555.555ste Longines horloge ? een unieke kolomwiel chronograaf in goud.

Tegelijkertijd liet Longines de betrokkenheid bij de paardensport zien en werd de prestigieuze Longines Grand Prix gereden en gewonnen door de Zweed Rolf-Göran Bengtsson (Casall La Silla), met in zijn kielzog Pénélope Leprevost (Mylord Carthago*NH) en Laura Kraut (Cedric) op plaatsen twee en drie. Bengtsson kreeg buiten het prijzengeld ook een set Longines horloges overhandigd door Judith Mennen (Longines).


Pénélope Leprevost springt naar een tweede plek in Kralingen en is leider in het klassement voor damesPunten die gewonnen werden tijdens het CHIO Rotterdam tellen mee voor de totale score van de 2010 Longines Press Award for Elegance. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de laatste internationale show-jumping wedstrijd van het seizoen in Dublin. Na vier evenementen leiden Pénélope Leprevost (FR, bij de dames)en McLain Ward (VS, bij de heren) in het algemene klassement van de Longines Press Award for Elegance.


In de stand van Longines op het CHIO was een overzicht te zien van antieke en vintage chronografen en stopwatches die hebben geleid tot de ontwikkeling van het nieuwe Longines horloge met kolomwiel chronografenuurwerk (lees: Horloge.info). Het 35.555.555ste Longines horloge is ter ere van de ontwikkeling van het nieuwe uurwerk een unieke geheel gouden uitvoering van dit horloge, dat ook op het CHIO te bewonderen was. Ook de nieuwste modellen uit de damescollectie PrimaLuna (voor de eerdere modellen lees: Horloge.info) waren er te zien.


PrimaLuna Duizend en één Nacht - klik aan voor een vergrotingDe ster van de nieuwe modellen uit de PrimaLuna collectie is de ?Duizend en één Nacht?, een quartz horloge met een complete sterrenhemel aan diamanten. De wijzerplaat bevat maar liefst 314 Top Wesselton VVS diamanten (0.376 karaat) en de kast van staal en rosé goud heeft er 44 (0.299 karaat). De 26,5 millimeter brede kast heeft boven de diamanten deken van de wijzerplaat antireflectief saffier glas, zodat de diamanten in volle glorie kunnen stralen. Dankzij de waterdichtheid tot 3 bar kan dat ook van onder de waterspiegel in het zwembad.


Zie voor meer informatie over de Longines? betrokkenheid bij sport, de horloges en verkooppunten www.longines.com. Voor meer nieuws over Longines zie Horloge.info/Longines. Meer informatie over het CHIO is te vinden via www.chio.nl.