Longines is ook dit jaar weer partner van het Concours Hippique International Officiel (CHIO), dat van 24 tot en met 28 augustus gehouden zal worden in het Kralingse Bos in Rotterdam. Tijdens het hippische evenement zal op zondag de Longines Grand Prix Port of Rotterdam gereden worden en ter afsluiting van het seizoen de ?Longines Press Award for Elegance 2011? uitgereikt worden aan de meest elegante ruiter en amazone. Én het DolceVita Talking Piece is er te bewonderen: Longines? unieke kroonjuweel in de vorm van een DolceVita horloge bezet met 244 diamanten.

Longines lanceerde de DolceVita collectie in 1997. De inspiratie voor het design werd gevonden in de easy-going levensstijl van Italianen ? la dolce vita. De rechthoekige kastvorm biedt mogelijkheden voor veel variaties en voor dit jaar heeft Longines die ingevuld door het glanzende staal te combineren met de warmte van geel en rosé goud ? in sommige gevallen omgeven door twee rijen diamanten. De verschillende nieuwe modellen met de steeds waardevoller wordende edelmetalen geven aan de elegantie van Longines? collecties een hele nieuwe dimensie.


Longines DolceVita in geel goud met staal


Pièce de résistance ? of door Longines het ?Talking Piece? gedoopt ? is de uitvoering in staal met rosé goud met een bezel bezet met 32 Top Wesselton VVS diamanten (0.269 karaat) en een wijzerplaat met 212 Wesselton VS (0.508 karaat) diamanten. Deze schoonheid zal tijden het CHIO voor het eerst in Nederland te bewonderen zijn en maakt hét jaarlijkse society evenement van Kralingen alleen al een bezoekje waard. Dit buitengewone horloge reflecteert licht in een heel gamma aan subtiele kleuren, dankzij de stralende helderheid van de diamanten en in elegante combinatie met de verschillende metaalsoorten ? een juweel in de waarste zin van het woord.


Longines DolceVita Talking Piece


Waar het Talking Piece een uniek stuk is, zijn de andere nieuwe DolceVita horloges beschikbaar in verschillende maten en wijzerplaatvarianten. Zo zijn er modellen met witte een wijzerplaat en Arabische cijfers, een verzilverde geguillocheerde wijzerplaat met blauwe Romeinse cijfers en verschillende combinaties van parelmoer en diamanten. Alle horloges zijn voorzien van saffier glas en een quartz uurwerk en komen aan een band in dezelfde metaalsoorten als de kast.


Longines DolceVita in staal en rosé goud


De DolceVita collectie wordt ondersteund door een reclamefilm waarin Oscarwinnares Kate Winslet, Bollywood ster Aishwarya Rai Bachchan en de mooie Aziatische actrice en model Chi Ling Lin hoofdrollen spelen en een modern interpretatie van ?la dolce vita? weergeven.


Kijk voor meer informatie over het CHIO op Chio.nl en voor Longines op Longines.com. Voor meer Nederlands nieuws en informatie over Longines kunt u ook kijken op Horloge.info/Longines.