Longines bestaat in 2012 180 jaar. Om dit te vieren introduceert het merk enkele nieuwe modellen die geïnspireerd zijn op de meest elegante en bijzondere horloges uit haar rijke geschiedenis. De Longines Telemeter Chronograph en Longines Tachymeter Chronograph vertegenwoordigen die rijke geschiedenis maar breiden ook Longines? Heritage collectie uit met twee horloges met buitengewone technische eigenschappen.

De Longines Telemeter Chronograph is geïnspireerd op een prachtige chronograaf die in 1933 werd geïntroduceerd. De witte wijzerplaat toont een telemeterschaal die voor het eerst werd gebruikt in 1852 met het doel de snelheid van het geluid te kunnen meten. De toepassing hiervan kan gevonden worden in militair gebruik, maar ook in het meten van bijvoorbeeld de afstand van onweer: als de chronograaf gestart wordt op het moment dat een flits te zien is en deze weer gestopt wordt zodra de donder klinkt, is op de schaal af te meten wat de afstand in kilometers is tot het weerfenomeen.


De ronde stalen kast van het horloge heeft een diameter van 41 millimeter en omvat het automatische kaliber L688 ? een uurwerk dat exclusief voor Longines is ontwikkeld en een kolomwiel chronograaf mechanisme heeft dat te bewonderen is door de zichtbodem. Het horloge heeft op half vijf een datumvenster, de kleine secondewijzer op 9 uur, een 30 minutenteller op 3 uur en een 12 urenteller op 6 uur.


Longines Telemeter Chronograph


Naast de fraaie technische eigenschappen, is ook het harmonische design van de Longines Telemeter Chronograph buitengewoon aantrekkelijk, door de subtiele combinatie van traditie en moderne spirit. De wit gelakte wijzerplaat toont negen zwarte Arabische cijfers, de rode telemeterschaal en een spiraalvormige tachymeterschaal voor het berekenen van snelheid. De geblauwde Breguet wijzers, die uren en minuten aangeven, en de zwart alligator lederen band voegen bovendien een elegante touch toe aan dit bijzondere model.


Longines Tachymeter Chronograph


De Longines Tachymeter Chronograph heeft een toepassing die haar oorspong kent in het meten van (handelings-) snelheid. De schaal werd geïntroduceerd in 1811 en werd bijvoorbeeld gebruikt in fabrieken om te zien hoeveel producten per uur er door een persoon of machine konden worden geproduceerd. Door de tijdmeting te starten aan het begin van een handeling en te stoppen bij het afronden, kon op de schaal worden afgemeten hoe hoog de productiesnelheid per uur was. Voor het opmeten van snelheid, wordt de chronograaf gestart op het nulpunt en gestopt zodra er een kilometer is afgelegd ? vervolgens is de snelheid in kilometer per uur te zien.


De Longines Tachymeter Chronograph heeft een 41 millimeter stalen kast en is voorzien van hetzelfde uurwerk als de Longines Telemeter Chronograph: het automatische kaliber L688 uurwerk, dat exclusief voor Longines is ontwikkeld en een kolomwiel chronograaf mechanisme heeft dat te bewonderen is door de zichtbodem. Het horloge kent daardoor dezelfde specificaties: een datumvenster op half vijf, de kleine secondewijzer op 9 uur, een 30 minutenteller op 3 uur en een 12 urenteller op 6 uur.


De wit gelakte wijzerplaat van de Longines Tachymeter Chronograph is geïnspireerd op een Longines chronograaf uit 1934. Het contrast met de blauwe (1000 meter) en rode (100 meter) tachymeterschalen en de zwarte Arabische cijfers is subtiel, en geeft dit horloge een technische uitstraling. De zwarte alligator lederen band en de geblauwde Breguet wijzers maken de Longines Tachymeter Chronograph tegelijkertijd buitengewoon elegant.


Longines Tachymeter Chronograph


Zowel de Longines Telemeter Chronograph als de Longines Tachymeter Chronograph zijn bij officiële Longines verkooppunten verkrijgbaar voor ? 2.290,-. Zie voor de verkooppunten en meer informatie Longines.com. Kijk voor meer nieuws ook op Horloge.info/Longines.