Longines presenteert 24-hrs chronograaf met 1 poussoir

Een strak retro design, dat de sfeer van de jaren 50 goed verbeeldt, met een innovatieve, eigentijdse single pusher: deze Twenty-Four Hours Single Push-Piece Chronograph van Longines combineert traditie met moderne techniek. Dit nieuwe model in de Longines-collectie is de herinterpretatie van een pilotenhorloge uit de jaren 50 van de vorige eeuw.

Longines Twenty Four Hours Single Push Piece Chronograph Watch

De vorm is bijna gelijk aan het originele model, maar de 24-uurs wijzerplaat – met 12 uur ’s middags onderop de display – is nieuw. De 24-uurs schaalverdeling is voorzien van een laagje Super-Luminova® voor goede zichtbaarheid in het donker. Ook de enkele drukker, die alle chronograaffuncties (start/stop en reset) van dit automatische horloge bedient via de kenmerkende geribbelde kroon, is helemaal van nu en maakt het ontwerp bovendien bijzonder chique.  Zo laat Longines – het Zwitserse horlogemerk dat in 1832 door Ernest Francillon in Saint-Imier werd opgericht – zien dat een pilotenhorloge ook heel stijlvol kan zijn.

Longines-single-pusherL2.797.4.73.0_PR
Het uurwerk in dit Longines-horloge is het exclusieve L789 kaliber (gebaseerd op een ETA A08.L21), dat uren, minuten, seconden en datum heeft en een kolomradchronograaf. Het tikt met 28.800 trillingen per uur en heeft een gangreserve  van 54 uur. De stalen kast heeft een diameter van 47,5 mm. met een verzilverde of zwarte wijzerplaat. De bruine of zwarte alligatorlederen band met gesp en een vliegeniersverlenging maakt het geheel af.

Prijs: € 3.280

Kijk voor meer informatie op www.longines.com