Eberhard & Co. lanceert 60s Contograf

De jaren zestig van de vorige eeuw was de tijd dat Zwitserse mechanische horloges meer en meer financieel bereikbaar werden voor een grotere doelgroep. Eberhard & Co., dat in 1887 werd opgericht, laat zijn eigen historie uit die roemruchte jaren herleven met een horloge dat de sfeer van die jaren 60 ademt. De nieuwe Contograf heeft echter ook voldoende eigentijdse details om ook het hedendaagse publiek te bekoren. Details als de zwarte keramische draaiende bezel, bijvoorbeeld, of het Chassis® bracelet.

Eberhard-Co-contograf-staand

Toch zijn ook de jaren 60-details, met de twee chronograaftellers als mooi uitgangspunt en de instantaneous jumping datum in een groot venster, niet te versmaden. Het horloge heeft verder opvallende markeringen voor 3, 6 en 9-minuten op de chronograafteller, die in de jaren 60 zeer gangbaar waren omdat telefoongesprekken per 3 minuten in rekening werden gebracht.

Eberhard-Co-contograf-staand-wit-zwartDe nieuwe Eberhard Contograf heeft een mechanisch automatisch uurwerk, kaliber 8147 gebaseerd op een ETA 7750 basis. De functies omvatten uren, minuten en seconden, en het horloge heeft een chronograaf, een datumaanduiding en een tachymeter. De kastdiameter is 42 mm in staal met een geschroefd kastdeksel waar “Tribute to Contograf – 1960s” op is gegraveerd. De wijzerplaat is zwart of zilverwit (er is een geheel zilverwitte versie en een met zwarte subdials), onder een gewelfd saffierglas dat behandeld is met anti-reflectiecoating.
Onderstaand een afbeelding van de originele Contograf uit de jaren 60.

Originele-Eberhard-Contograf-60er jaren

De nieuwe Eberhard & Co. Contograf kost: €4.650

Kijk voor meer informatie op www.eberhard-co-watches.ch