MeisterSinger Oudewater edition geeft uur cadeau

Ter gelegenheid van het 750 jarig bestaan van zijn vestigingsplaats, het stadje Oudewater in 2015, heeft Juwelier Adriaan Reijersen een MeisterSinger limited edition uitgebracht die de koper een uur per dag cadeau geeft. Niet alleen het jubileum van Oudewater wordt met deze speciale, door Reijersen zelf bedachte limited edition geëerd, ook het jubileum van de juwelierszaak zelf wordt gevierd: Juwelier Reijersen bestaat 15 jaar.
De MeisterSinger Oudewater N.01 editie heeft een ETA 2801 handopwind uurwerk en een horlogekast van edelstaal. De wijzerplaat is verzilverd, en heeft opliggende cijfers. De wijzer – ja het is er maar één, zoals de meeste ’tijdbesparende’ horloges van het Duitse merk – is blauw en ook de kalfslederen band is in een blauwe krokoprint uitgevoerd en heeft een MeisterSinger gesp. Op de wijzerplaat zijn de letters AUC 750 gegraveerd. Dit verwijst naar Ab Urbe Condita, de aanduiding voor het moment dat de stad Rome werd gesticht. Deze vond volgens de overlevering plaats in 753 v.Chr. Oudewater heeft ook 750 jaar stadsrechten.

Limited Edition show cardHet ene uur extra is een gimmick bedacht door de juwelier uit Oudewater. Door de wijzerplaat één uur rechtsom te draaien, komt de 11 op de positie van de 12 te staan, dus bovenaan. Als de wijzer bovenaan staat, denk je dus dat het twaalf uur is, maar is het pas elf uur. Alle 25 exemplaren zijn inmiddels verkocht. Binnenkort komt er ook een dergelijk model op de markt met een automatisch uurwerk, voor dezelfde prijs, en in dezelfde oplage, maar dan met een extra bandenset en een vouwsluiting. Ook is er een derde model op komst, als de bovenstaande handopwinder, maar dan met een blauwe wijzerplaat en zilveren cijfers.

Prijs: € 1265 ( het jaar dat Oudewater stadsrechten kreeg: 4 juni 1265)

Kijk voor meer informatie op www.juwelierreijersen.nl