MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons

maar een eerste plek had er zeker in gezeten

MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons

Het sportweekend is weer achter de rug. Max Verstappen greep naast het podium in China, de titelstrijd tussen Ajax en PSV is nog steeds niet beslist maar de bronzen derde plek van Feijenoord lijkt wel zeker. Ook MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons, maar dan met zeer verschillende horloges.

Op de derde plek: Bell & Ross BR03-92 Diver Bronze Green

MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons

Bell & Ross BR03-92 Diver Bronze Green

Behalve dat Bell & Ross zich thuis voelt hoog in de lucht en dat bewijst door supersonische horloges als de BR-X1 Military, duikt het net zo lief diep onderwater. En ook een Bell & Ross duikhorloge is ‘gewoon’ vierkant. De 42 mm x 42 mm BR03-92 Diver Bronze Green is waterdicht tot 300 meter. De geborstelde bronzen kast heeft een stalen achterdeksel – vanwege de anti-allergene eigenschappen – met een fraaie gravure. De lunette en de wijzerplaat zijn uitgevoerd in militair kaki. De kleur van de kast zal ongetwijfeld ook die kant opgaan bij intensief dragen op en onder het wateroppervlak.

MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons

Fraai gegraveerde achterzijde van de Bell & Ross BR03-92 Diver Bronze Green

De tijd wordt aangedreven door een automatisch kaliber BR-CAL.302, een uurwerk op Sellita SW300 basis. De banden die deze tot 999 stuks gelimiteerde ‘duiker’ een gesoigneerd uiterlijk geven, zijn een exemplaar in kaki kalfsleer en eentje in zwart rubber. De gesp is trouwens ook van brons. De prijs voor deze exotische duiker liggen rond de 4.000 euro.

Voor meer informatie: www.bellross.com

 

Ook op de derde plek: MeisterSinger Bronze Line Perigraph

MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons

MeisterSinger Bronze Line Perigraph

Brons is momenteel het ‘heetste’ metaal in de horlogewereld. We kunnen misschien zelfs spreken van een de Nieuwe Bronstijd. Tijdens afgelopen Baselworld toonde merken als Tudor en Bell & Ross  weer zeer interessante brons-creaties, maar ook MeisterSinger liet zich gelden. Het Duitse horlogehuis uit het noord-Duitse Münster presenteerde de trendy Bronze Line, een collectie van drie horloges met een bronzen kast. De variaties op de No. 3, de Metris en de Perigraph die we hier laten zien, zijn de opvolgers van de gelimiteerde en uitverkochte Perigraph Bronze Edition 2018. De 43 mm Bronze Line Perigraph (2.090 euro) heeft één wijzer voor de tijd, een schijf voor de datumaanduiding en in de tot 50 meter waterdichte kast tikt een automatisch uurwerk met een gangreserve van 38 uur.

Voor meer informatie: www.meistersinger.com

 

Heel verassend ook op de derde plek: Urwerk UR105 CT Maverick Bronze

MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons

Urwerk UR105 CT Maverick Bronze

Hartstikke indrukwekkend natuurlijk die AMC klok en -horlogecombinatie maar ook uiterst kostbaar en misschien voor velen een tikkie overdreven. Nu is ook de UR105 CT Maverick Bronze wel wat overdreven, maar het horloge is in ieder geval niet afhankelijk van een moederklok. De laatste uitvoering van de UR105 heeft een kast die is uitgevoerd in zwart titanium en ook brons. Die materiaalcombinatie gaat ongetwijfeld na regelmatig dragen een heel fraai soort patina opleveren. Een patina dat de organische kastvorm extra tot leven zal brengen.

MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons

Achterzijde van de UR105 CT Maverick Bronze

Standaard aanwezig in elke UR105 is de absoluut niet standaard zwervende-urencomplicatie. Een carrousel met vier satellieten met daarop de uren die langs een spoor van minuten draait is een technisch meesterwerkje dat een opmerkelijk kijkspel oplevert. Het aangeduide digitale uur fungeert ook als aanduiding van de minuten die afleesbaar zijn op de groene schaalindeling onderaan het zichtvenster. Aanvullend vind je ook de seconden op die schaalverdeling. Ze worden aangeduid door een rood diafragma. De 22 stuks die van de Urwerk UR105 CT Maverick Bronze gemaakt worden, kosten zo’n 70.000 euro. We hadden de uitslag van tevoren al weggegeven – MeisterSinger, Bell & Ross en Urwerk winnen brons -, maar hopelijk was het lezen toch de moeite waard.

Voor meer informatie: www.urwerk.com