De 128 jaar correcte MeisterSinger Lunascope

Groots uitzicht op de hypnotische maan

Fly me to the moon MeisterSinger Lunascope

MeisterSinger staat bekend om de horloges die met slechts één enkele wijzer die op onthaastende wijze de tijd weergeven. Door een wel hele grote maan toe te voegen is de nieuwe Lunascope zowel onthaastend als hypnotisch. Achter al die sereniteit gaat evenwel een complex uurwerk schuil. Horloge.info presenteert de 128 jaar correcte MeisterSinger Lunascope.

MeiserSinger is een merk dat het in Nederland goed doet. De Nederlandse man is ‘massaal’ gevallen voor de een-wijzer-filosofie van MeisterSinger-oprichter Manfred Brassler. Deze Duitse, klassiek geschoolde pianist zag geen enkel horloge dat aan zijn esthetische eisen voldeed en ging daarom zelf aan de slag. De onthaastende enkele wijzer is het gevolg van een zoektocht naar de essentie. En de Nederlandse man houdt blijkbaar van essentieel. Als bewijs dienen onder andere de vele speciale NL-edities die MeisterSinger in de loop der jaren in ons land introduceerde.

Twee versies van de 40 mm Lunascope

Twee versies van de 40 mm Lunascope

Hypnotische grote maan

De nieuwste MeisterSinger heet Lunascope en de tijd op aarde is nog steeds in handen, pardon, de ‘hand’, van de enkele wijzer. Maar hier blijft het niet bij. De stalen, 40 mm Lunascope (2.990 euro) heeft naast de solo-wijzer een opvallend en ongewoon grote en zeer gedetailleerde afbeelding van de maan die zacht gloeiend tussen de sterren staat. Zowel de wijzer als de maan bewegen heel gestaag, heel majestueus en dat levert een hypnotisch effect op voor wie de tijd neemt de ogen op de wijzerplaat gericht te houden.

De maan in de Lunascope is groot en gedetailleerd

De maan in de Lunascope is groot en gedetailleerd

Kwestie van rekenen

Tijd voor een korte astronomische les. Het duurt 29 dagen, 12 uur, 44 minuten en 2,9 seconden voor de maan om een complete omwenteling rond de aarde te maken. De meeste horloges met een maanfase weergave ronden dit af tot 29,5 dagen en dat resulteert in een afwijking van acht uur per jaar en dat ze na drie jaar 1 dag moeten worden verzet. Het speciaal voor MeisterSinger omgebouwde automatische ETA 2836 uurwerk met maanfase-module, behoeft slechts een kleine aanpassing na 128 jaar. Kwestie van rekenen en tandwielen met veel tandjes.