De U-Boat U-42 Unicum duikt weer op

Het nieuwe handgemaakte vlaggenschip van Italo Fontana

U-Boat U-42 Unicum cover

De Unicum is het vlaggenschip van de succesvolle serie U-Boat U-42-horloges ontworpen door Italo Fontana. De exclusieve Unicum is een hoogwaardige samenvatting van het exuberante U-Boat-arsenaal. De U-Boat U-42 Unicum duikt weer op anno 2018 in en is gemaakt van lichtgewicht titanium met een zwarte coating. De individuele behandeling door Italiaanse ambachtslieden maken elk horloge uniek.

Italo Fontana is trots op de nieuwste versie van de Unicum. Volgens de Italiaanse designer komen de gewaagde persoonlijkheid van de U-42 Unicum en het ruige Steam Punk-uiterlijk nog beter tot zijn recht. De koperen – inderdaad, koper, geen brons – wijzerplaat is van nature verouderd en oogt of het horloge decennia lekkend op de zeebodem heeft gelegen. Een ??schedel in reliëf op de wijzerplaat onderstreept dat idee op morbide wijze. Volgens Fontana geeft het de U-42 Unicum een verontruste en zeer unieke vintage look.

Bescheiden?

Met een kastdiameter van 50 mm is de nieuwste U-Boat U-42 Unicum eigenlijk best een bescheiden creatie. Maar die maat is exclusief uitsteeksels en de enorme kroon. De U-Boat U-42 Unicum maakt een zeer gewaagd visueel statement en de lunette, die in beide richtingen draait en afsluitbaar is door een gepatenteerd mechanisme, is expres gekrast. De lunette is behandeld met een IP-zwarte coating en speciale zuren en vervolgens zorgvuldig met de hand afgewerkt volgens de beste ambachtelijke traditionele technieken. Elke Unicum is uniek, maar dat ligt voor de hand met zo’n naam.

Met een kastdiameter van 50 mm is de nieuwste U-Boat U-42 Unicum eigenlijk best een bescheiden creatie

Met een kastdiameter van 50 mm is de nieuwste U-Boat U-42 Unicum eigenlijk best een bescheiden creatie

Om het verontrustende plaatje compleet te maken heeft nieuwe U-42 ??Unicum een handgemaakte kalfslederen band. Deze is voorverouderd en heeft een tattoo-stijl patroon dat afkomstig is van een Middeleeuws manuscript. De afbeelding is gemaakt door een laserbehandeling, daar is niets Middeleeuws aan.

Ook de achterkant van de titanium U-Boat U-42 Unicum is eh, uniek.

Ook de achterkant van de titanium U-Boat U-42 Unicum is eh, uniek.

 

Net als een ‘Expendable’

Onder de robuuste buitenkant die een waterdichtheid tot 300 meter garandeert, heeft U-Boat het horloge uitgerust met een Zwitsers uurwerk.  Het automatische uurwerk geeft uren, minuten en seconden weer. Maar om de tijd gaat het natuurlijk niet bij de U-Boat U-42 Unicum, het gaat om het uiterlijk. Wie net als Schwarzenegger, Stallone, Gibson en nog een paar andere ‘Expendables’ wilt zijn – de meest doorgewinterde actiehelden/veteranen slaan al drie films de handen ineen in onvervalste schietfilms waarin U-Boat goed tot zijn recht komt – biedt de U-Boat U-42 Unicum een unieke kans. De oplage weten we niet, maar we denken 999 stuks. De prijs weten we ook niet, maar reken maar op 5.000 euro.

In 'The Expendables 3' Arnold Schwarzenegger draagt een grote U-Boat om de pols

In ‘The Expendables 3’ Arnold Schwarzenegger draagt een grote U-Boat om de pols

 

Voor meer informatie: www.uboatwatch.com