Bell & Ross BR V2-93 GMT 24H

Volg de oranje pijl naar een tweede tijdzone

De oranje GMT-wijzer van de BR V2-93 GMT 24H

De horloges van Bell & Ross zijn vanaf het eerste begin geïnspireerd door het ontwerp en de techniek van vliegtuiginstrumenten. Dat geldt ook voor de nieuwe Bell & Ross BR V2-93 GMT 24H. Het horloge met een knipoog naar vintage pilotenhorloges, is in staat drie tijdzones weer te geven. De 24-uurs lunette en de oranje GMT-wijzer wijzen de weg naar verre oorden zonder de tijd(en) uit het oog te verliezen.

De Bell & Ross BR V2-93 GMT 24H past perfect in ons huidige retro-tijdperk. De stalen 41 mm nieuweling uit de Vintage-serie heeft een ronde en afgeronde vorm die kenmerkend is voor deze collectie. De stijl is geraffineerd door de afgeronde lugs die op de koop toe voor een prettig polsgevoel zorgen. De geschroefde kroon wordt beschermd door de vorm van de kast; altijd prettig op avontuur. De twee verschillende banden zijn zowel praktisch als esthetisch verantwoord. Het stalen exemplaar is robuust, fraai afgewerkt en uiterst comfortabel ook als de temperaturen uiterst tropisch dreigen te worden. Over tropisch gesproken, de rubberband met reliëf wordt door Bell & Ross ‘tropisch’ genoemd. Tropisch oogt retro en draagt zacht maar in de tropen wellicht ook een tikkie broeierig. Op staal kost de Bell & Ross BR V2-93 GMT 24H 3.200 euro en wie kiest voor rubber betaalt 300 euro minder. Kiezen voor staal dus en de rubberband er (later) los bij kopen is het devies.

De BR V2-93 GMT 24H en profil

De BR V2-93 GMT 24H en profil

Explorer II-gevoel

Over functionaliteit valt niet te twisten. De zwarte wijzerplaat contrasteert helder met de grote witte cijfers en oogt uiterst functioneel. In de cockpits overheerst zwart dat reflecties voorkomt en het contrasterende wit laat zich optimaal aflezen. De wijzers van de Bell & Ross BR V2-93 GMT 24H zijn voorzien van een blauwe lichtgevende coating. De fraai gevormde GMT-wijzer springt eruit zich door de oranje pijl. We kregen trouwens een beetje een Rolex Explorer II-gevoel maar dat is helemaal niet erg. Wit, zwart en oranje zijn de huiskleuren van Bell & Ross en de combinatie is dag en nacht perfect afleesbaar.

De vintage ogende rubberband op de BR V2-93 GMT 24H

De vintage ogende rubberband op de BR V2-93 GMT 24H heet ‘Tropical’

De lunette is de sleutel

De reguliere tijdsaanduiding, de extra GMT-wijzer en de bi-directioneel draaiende lunette met 24-uur gradenschaal van de BR V2-93 GMT 24H creëren drie verschillende tijdzones. Klassieke GMT-horloges (Greenwich Mean Time) geven meestal slechts twee tijdzones weer. De lunette is de sleutel tot de derde tijdzone. Door de lunette rechtsom te draaien worden uren verwijderd en door linksom te draaien komen er uren bij. Het grijze gedeelte van de lunette geeft de dag aan en het zwarte gedeelte de nacht.

De BR V2-93 GMT 24H met oplichtende cijfers en wijzers op Baselworld eerder dit jaar

De BR V2-93 GMT 24H met oplichtende cijfers en wijzers op Baselworld eerder dit jaar