Breitling for Bentley GMT Light Body B04

Breitling maakt al sinds 1884 de ultieme pilotenhorloges, die niet alleen hun weg vinden naar piloten en luchtvaartliefhebbers, maar ook naar voetballers, zakenmannen en stoere huismannen. In 2002 bundelde het ruige merk zijn krachten met de Engelse chique van automerk Bentley en werd ook daar succesvol in. Dit jaar introduceerde Breitling for Bentley de Bentley GMT Ligth Body B04, een lichtgewicht horloge met een bijzondere tweede tijdzone.

Breitling_for_Bentley_GMT_Light_Body_B04_HDMet de GMT-functie brengt het horloge een tweede-tijdzonesysteem dat met de kroon in te stellen valt, en de light body slaat op de 49 mm. brede titanium kast die zo licht is als een veertje en waterdicht tot 100 meter, met een geschroefde kroon en speciaal saffierglas dat aan beide zijden is behandeld met anti-reflecterende coating. Ook de achterzijde is voorzien van saffierglas, zodat het B04 uurwerk zichtbaar is door een frame dat het ontwerp heeft van een siervelg. Het B04-uurwerk is een COSC-gecertificeerd Manufacture Breitling kaliber met een automatisch mechanische opwinding en chronometerprecisie. Het uurwerk tikt met een frequentie van 28.800 v/ph en heeft een gangreserve van meer dan 70 uur.

Breitling_for_Bentley_GMT_Light_Body_B04_backDe Breitling for Bentley GMT Lightbody B04 is een reizigerschronograaf die opvallend gemakkelijk is in het gebruik, met een opvallend design. Wanneer u zich tussen twee tijdzones verplaatst, trekt u simpelweg de kroon uit waarna u de tijd een of meerdere uren vooruit of achteruit verstelt, terwijl de minutenwijzer gewoon doorloopt. Geen tijdverlies dus!

Breitling_for_Bentley_GMT_Light_Body_B04_lrOok de datum past zich automatisch aan in beide richtingen. En voor extra gemak geven de 24 wereldsteden op de draaiende binnenring in één oogopslag de tijd in die plaatsen aan in relatie tot de tijd die wordt aangegeven door de 24-uurs wijzer. De wijzerplaat is uitgevoerd in Royal Ebony of kaki-kleurig wolfraam en de band is van rubber.
Voetballer David Beckham ruilde zijn ‘gewone’ Breitling in voor een Breitling for Bentley en fungeert inmiddels als ambassadeur van het merk.

Breitling_for_Bentley_GMT_Light_Body_B04_tungstenPrijs: € 11.440

Kijk voor meer informatie op www.breitlingforbentley.com

Breitling_for_Bentley_David-Beckham