Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown

Surf’s up, dude!

Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown
Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown

Natuurlijk staat de Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown het best om de gebronsde pols

De Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown is het derde horloge dat het Zwitserse horlogehuis presenteert in samenwerking met het duurzame kledingmerk dat is opgericht door surflegende Kelly Slater. Het uiterlijk met gebronsde kleuren en de NATO-band van band Outerknown ECONYL-garen zijn een hint naar de relaxte surflifestyle. Maar het horloge maakt ook een duurzaamheidsstatement.

Ogen dicht en denk aan Hawaï. Zuid-Californië mag ook. Probeer je de ongedwongen sfeer voor te stellen van een zandstrand onder de zon en ontelbare aanrollende goven van precies de juiste hoogte. Inderdaad, een surfers paradijs. De Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown is gemaakt voor dergelijke paradijselijke omstandigheden en ademt die sfeer uit. De sfeer van die vijftiger en zestiger jaren, de pioniersjaren van de surfsport. En om in elke sfeer te passen is de Superocean Heritage ’57 Outerknown verkrijgbaar verkrijgen met een robuuste stalen kast (4.120 euro) of als limited edition met een bezel uitgevoerd in roségoud (500 stuks met een prijs van 4.950 euro). In combinatie met de bronskleurige wijzerplaat past elke uitvoering heel goed bij de zomergloed.

Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown op en voor het strand

Helaas is het hier eerder winter dan zomer, maar ook op een Noordzeestrand slaat de Superocean Heritage ’57 Outerknown geen gek figuur. Een strand is trouwens heus niet de enige plek waar dit duikhorloge met retro-trekjes zich op zijn gemak voelt. Al moet gezegd worden dat het strand een sleutelrol vervult in het horloge. Dat zit zo. Een gezamenlijk doel van Breitling en Outerknown is het opschonen van oceanen en stranden. De NATO-band van band Outerknown ECONYL-garen is bijvoorbeeld gemaakt van hergebruikt nylon afval. Inderdaad, net zoals Gyre, Alpina en Ulysse Nardin oude of opgeviste nylon visnetten recyclen tot een horlogekast.

Geen doorsnee duiker

Wat beide versies van de Superocean Heritage ’57 Outerknown gemeen hebben is de ingevallen keramische duikring, duidelijke pijlvormige wijzers en een wijzerplaat met oversized indexen. Het zijn duidelijke kenmerken van een duikhorloge. Een duikhorloge dat overigens waterdicht is tot 100 meter. Dat is niet indrukwekkend, maar wel afdoende in de meeste praktische gevallen. En wie praktische precieze zoekt, kan ook bij deze Superocean terecht. Zoals alle Breitlings is ook de Superocean Heritage ’57 Outerknown COSC-gecertificeerd. Het automatische Caliber 10 is daarvoor verantwoordelijk. En dat uurwerk heeft een gangreserve van 42 uur.

"<yoastmark

Dat de Breitling Superocean Heritage ’57 Outerknown geen doorsnee duiker is, wordt ook duidelijk op de achterkant. Want op de achterzijde van de horlogekast is namelijk het Outerknown logo ingegraveerd.

Voor meer informatie: www.breitling.com