Een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw

H. Moser & Cie. Streamliner Flyback Chronograph Automatic

Een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw

De H. Moser & Cie. Streamliner Flyback Chronograph Automatic is een luxueuze sportchronograaf die begeert oproept. En een prijs in de wacht sleepte tijdens de GPHG. En een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw is nieuw in de collectie van het kleine horlogehuis uit Schaffhausen.

Vorig jaar lanceerde H. Moser & Cie. uit Schaffhausen de Streamliner Flyback Chronograph Automatic. De ontwikkeling daarvan duurde maar liefst vijf jaar. Dat lag onder andere aan het door AGENHOR exclusief voor Moser gebouwde uurwerk. Want dat is een wondermechaniek. Maar ook wat betreft de vloeiende en geïntegreerde vormgeving ging het horlogehuis niet over één nacht ijs. En dat geïntegreerde is natuurlijk heel modieus heden ten dage. Sportief, exclusief, staal; de drie sleutelwoorden om begeerte op te wekken onder koopkrachtige liefhebbers en verzamelaars. En met een oplage van 100 stuks, een prijs van 38.000 euro en heel veel staal vinkt de Streamliner elk hokje aan. Ook bij de juryleden van de 2020 Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG).

Een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw

Calibre HMC 902 is door AGENHOR ontwikkeld en het is een wonderlijk stukje horlogetechniek

Een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw

In de categorie Chronografen versloeg de stalen 42,3 mm Streamliner Flyback Chronograph Automatic vele meer gevestigde namen. Maar wie het uurwerk in ogenschouw neemt en ook de gebruikte vormen en de speciale grijstinten van de opmerkelijk ingedeelde wijzerplaat, zal tot de conclusie komen dat de prijs terecht is. En nu is er een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw.

Een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw

Het aerodynamische profiel van de Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue

En wie funky en Moser zegt, zegt kleurverloop. Dat klopt. Moser is de ongekroonde koning van de ‘gerookte’ wijzerplaat, of fumé zoals het kleureffect ook genoemd kan worden. Of het nu een retro of minimalistische Moser betreft, zo’n fumé wijzerplaat oogt altijd fabuleus én funky. In blauw, maar ook in rood en groen.

Een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw

De kleur van de Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue beweegt mee met het licht

Globolight voor meer licht in het duister

Opvallend aan de Streamliner Flyback Chronograph Automatic is dat deze niet oogt as een chronograaf. Subdials zijn nergens te bekennen. De seconden van een tijdmeting worden langs de rode en witte buitenste track op de Funky Blue-wijzerplaat gemeten. En de binnenste track telt de minuten. Omdat de leesbaarheid altijd voorop staat in een chronograaf, heeft H. Moser & Cie. gekozen voor een rode secondewijzer voor de tijdmeting, terwijl de minutenwijzer van de tijd gerhodineerd is. Bovendien zijn de wijzers driedimensionale gebogen om de uren en minuten aan te geven. Deze zijn gevormd uit twee delen en met inzetstukken gemaakt van Globolight, een innovatief materiaal op keramiekbasis dat Super-LumiNova bevat. Dat gloeit lekker op in het donker.

Een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw

Streamliner Flyback Chronograph Automatic Funky Blue in het donker

Na Funky Blue ook Funky Red en Funky Green?

Over de oplage is nog niets beend, maar als er van het origineel honderd stuks worden gemaakt, zullen er van een aerodynamische prijswinnaar in funky blauw ook wel zoveel in de planning staan. En dan voor volgend jaar een Streamliner Flyback Chronograph Automatic in funky rood of groen. De kleurvolgorde mogen ze in Schaffhausen bepalen. Als ze maar wel in deze groove blijven.

Voor meer informatie: www.h-moser.com