Longines Heritage Diver 1967 horloge design met een functie

Duikers zijn bijzonder populair dit jaar en ook Longines presenteert een nieuw duikhorloge. Nou ja, nieuw? De Longines Heritage Diver 1967 haalt zijn inspiratie uit een duikhorloge dat al in 1967 werd geproduceerd. De in kleur aflopende bordeauxrode duikerring contrasteert mooi met de zwarte opaline wijzerplaat en zilverkleurige tellers. Deze chronograaf heeft echter meer in huis. De Heritage Diver 1967 is voorzien van een tachymeter, en die functie had het originele horloge dat in het Longines museum in Saint-Imier ligt, dan weer niet.

Longines-Heritage-diver-67L2.808.4.52-witNadat ontdekkingsreizigers in de jaren 20 en 30 van de vorige eeuw, de aarde en de hemel al hadden bestormd, was het in de jaren 50 de beurt aan de duikers om de diepzeeën voor het eerst te verkennen met zuurstofflessen op de rug. Longines – dat al sinds 1832 in Saint-Imier in de Zwitserse bergen gevestigd is – heeft altijd al chronografen gemaakt om die dare devils te vergezellen, en ook op het gebied van de duikhorloges bleef het merk niet achter. Een vondst uit die tijd was om een systeem van het pilotenhorloge te ‘lenen’: de gekartelde draaibare bezel kreeg een minutenindeling, zodat de lengte van de duik kon worden gemeten. De tachymeterschaal aan de binnenzijde van de ring is bedoeld om de snelheid van de duiker te meten: de chronograaf moet worden gestart aan het begin van de duik en gestopt als er een kilometer afstand is afgelegd. De wijzer zal dan de gemiddelde snelheid aanwijzen.

Longines-Heritage-diver-67L2.808.4.52
De Longines Heritage Diver 1967 kast meet 42 mm in doorsnede en herbergt het automatische L688.2 uurwerk van ETA, met een gangreserve van 54 uur. De chronograaf heeft het originele design met  asymmetrische tellers, de wijzers zijn voorzien van Super-LumiNova® en de kroon en het kastdeksel zijn geschroefd, zodat het horloge een druk tot 30 bar (300 meter diepte) kan weerstaan. Er zijn uitvoeringen met een stalen, een leren of een rubberen band.

Prijs: €2.660

Kijk voor meer informatie op www.longines.com