Lebeau-Courally: jachtgeweren en horloges bij volle maan

Onder de Belgische vlag presenteert Lebeau-Courally al enkele jaren klassieke uurwerken met Zwitserse precisie. Dit jaar kocht het merk, dat van oudsher jachtgeweren maakt, een heuse manufacture in Le Locle, waarmee het geheel op een hoger plan is getild. De nieuwste Montre Lebeau-Courally Phase de Lune is hier het eerste voorbeeld van.

Lebeau-Courally-Phase de lune 05Lebeau-Courally is van huis uit gespecialiseerd in authentieke jachtgeweren. De combinatie met horloges is dan ook uniek in de wereld. De afgelopen vier jaar verschenen er al verschillende modellen van het Belgische merk, maar met de aanschaf van de Swiss manufacture horlogère IMH begeeft het merk zich in een klap in de hogere regionen van de horlogerie.

Lebeau-Courally-Phase de lune 03Het eerste horloge in de nieuwe Manufacture Collection is de Montre Lebeau-Courally Phase de Lune, waarin men meteen de hand van de meester-uurwerkmaker ziet. Zoals de naam al zegt heeft dit horloge een maanfase. Deze wordt gewoonlijk aangegeven door een draaiend schijfje dat gedeeltelijk onder de wijzerplaat verdwijnt. In deze Phase de Lune heeft de maan echter een vaste plek, net als in het echt is hij dus altijd aanwezig. Dat wat we er van zien is echter afhankelijk van een schijf die over de maan heen draait. Op deze wijze benadert de maanfase het origineel meer dan ooit. Uiteraard wordt de techniek aangepast naar gelang de woonplaats van de drager.

Lebeau-Courally-Phase de lune 01Het eerste manufacture horloge van Lebeau-Courally heeft een rosé- of grijsgouden kast van 43 millimeter en toont naast de maanfase de uren, minuten en een centrale datum. Aan de zijkant van de kast is een hendel geplaatst die doet denken aan de trekker van een jachtgeweer. Hiermee wordt de datum en de maanfase verzet. De wijzerplaat is vervaardigd in blauw en zwart ‘grand feu’ emaille. Het uurwerk wordt handmatig opgewonden en heeft honderd uur gangreserve. De band is van bruin krokoleer.

Prijs: € 34.000 ex btw

Kijk voor meer informatie op: www.lebeau-courally.com