Longines heeft een horloge ontworpen als eerbetoon aan de vele tijdmeetkundige innovaties die gedurende het lange bestaan door het bedrijf zijn ontwikkeld. Het horloge draagt de naam ?Longines Column-Wheel Chronograph? en is voorzien van een gloednieuw uurwerk dat door ETA is ontwikkeld in opdracht van, en gefinancierd door Longines en andere merken binnen de Swatch Group.

Het automatische chronografen uurwerk heeft een kolomwiel dat het mechanisme aanstuurt dat tijdsperioden kan meten ? een technische vinding die als sinds 1878 door het beroemde merk uit Saint-Imier wordt gebruikt. Het nieuwe uurwerk, kaliber L.688.2 (ETA A08.231), is een met 27 stenen gelagerd automatisch uurwerk met een diameter van 30 mm en een hoogte van 7,9 mm. Het geblauwde stalen kolomwiel controleert de functies van de chronograaf (start, stop, nul stellen) en maakt deel uit van een kunststukje dat een stilistische update van een traditionele techniek is. Buiten het fraaie uiterlijk is het kaliber L.688.2 uurwerk ontworpen om aan de veeleisendheid van exacte tijdmeting te voldoen.


klik aan voor een grotere afbeeldingHet nieuwe, exclusieve uurwerk huist in een klassieke kast met elegante lijnen die doen denken aan horloges uit het midden van de 20ste eeuw. De Longines Column-Wheel Chronograph heeft een stalen kast met een diameter van 40 mm met een zichtbodem waardoor het uurwerk kan worden bewonderd. De vergulde Dauphine-wijzers draaien boven de verzilverde wijzerplaat, de vergulde uren indexeringen, de kleine seconde op 9 uur, de 30 minuten teller op 3 uur en de 12 uur teller op 6 uur. Tussen 4 en 5 uur is in de wijzerplaat een venster gemaakt voor de datumaanduiding.


De chronograaf mogelijkheden, gecombineerd met het klassieke ontwerp en het nieuwe uurwerk, maken van de Longines Column-Wheel Chronograph een modern horloge dat de tradities van mechanisch tijdmeten weerspiegeld.